search
top


Salon de frumuseţe

Nenea Leu, tocmai citeam de mata că eşti bun la suflet şi că te-ai denominat în RON.

Mă sună Ilinca să o culeg de la salonul de cosmetică la ora x  şi juma’. Îmi iau în calcul să plec la x fără juma’, acoperitor pentru sincopele din trafic şi căutarea unui loc de parcare. Ajung în preajma salonului, maşinile una lângă alta de parcă erau siameze şi fiecare purta câte o dâră de cheie “răzbunarea pietonului”. Dau peste o minune de loc de parcare, dar în mijlocul lui trona un tomberon fără număr de înmatriculare. Sunt pe flashuri şi mă uit deznădăjduit. Este ceea ce anticipa exact proprietarul tomberonului: moacă tristă, capul roza vânturilor după poliţist sau după unul care şi-a terminat starea de parcare. Se apropie de mine. Culoarea m-a speriat şi închid geamul pe jumătate.

-Şefu’, hai că iau tomberonul. Cât stai?

– Păi, zic, să-mi iau bunica de la salon.

– Şefu’, io ştiu cine intră aici. Nu este nicio bunică. Sunt numai bunăciuni şi să le vezi când iese, e toate roşii pe faţă şi pe picioare. Parcă le atinge cu biciu’ dracu’ că nu e cuminţi.

– Bine mă, îmi iau prietena. Cât vrei?

– Aaaa, staţi mult, înseamnă. E 10 lei. Eu trebuie să iau în fiecare zi tomberonul acasă şi să vin cu el dimineaţa ca să ocup loc.

– La banii pe care-i faci, cred că plimbi tomberonul cu taxiul.

-Da, frate-miu este taximetrist şi mă mai ia el câteodată. E şmeker rău. A avut până acum 6 neveste. Noi l-am polecrit “Stăpânul inelelor”.

I-am pus pe tomberonul, care era tot negru, zece leii lui şi am plecat repede pentru a nu afla poreclele întregii comunităţi. Am intrat în salon şi un clopoţel a anunţat sosirea mea, suprapunându-se peste o muzică de relaxare. Dau de un culoar lung cu uşi una lângă alta. În faţa fiecărei uşi era câte un cuier pom în care era atârnat un chiloţel. Parcă o aud pe Ilinca: “urmăreşte culoarea verde”. Abia acum am înţeles că nu se referea la semafoare. Am intrat la albastru. Ceva care arăta bine în rest, avea faţa acoperită cu o mască de iaurt roz cu puţin Rozmarin şi nişte rotocoale de dovlecei pe ochiuri în sos de usturoi. Binefăcător! Era deci cu faţa în sus şi unsă toată, gata de dat prin pesmet şi pusă pe plită. Era singură şi din cauza dovleceilor nu s-a auzit acel “au” specific, urmat de folosirea braţelor pentru mascarea porţiunilor ascunse de soare. Nu, clar nu era ea!

Am intrat la galben. Un declic activat din străfunduri de memorie colectivă îmi spunea că o combinaţie de albastru cu galben dă un verde. Aiurea! Era o talie, recunosc, strâmtă, cu o perluţă cu picioruşul înfipt feroce în ombilic. Zâna blondă purta nişte ochelari negri, iar pe corp baleia o rază roşie ca atunci când la mine vine din când în când un marţian şi-mi bagă în ochi câte un fascicol ca să-mi cotrobăie prin gânduri şi face un up-date la raportul către Ilinca. La analize ies uşoare urme de farfuze, dar la derularea faptelor acul nu intră pe roşu. Stă cuminte pe verde, cu lamentabile zvâcniri pe galben şi cu “un treci acasă să papi o fondantă!” ajunge cătinel înapoi la zona consacrată cuplurilor. Nu era nici ea, şi nici “a-ul” folosit des în asemenea situaţii nu s-a auzit.

Am mai încercat câteva culori în ideea că poate uitasem eu ce combinaţie să folosesc. Am zis că este posibil să fiu daltonist, aşa că am intrat la roşu. Aici n-a fost chip să zăbovesc. Bruneta din imagine stătea într-o căldură infernală şi de supat ieşeau aburi cu aromă de pepene de deal. Sau încurcam eu cele două dealuşoare dezgolite de intemperii, frumos ornate cu o cabană din ciocolată de maestrul cofetar Natura? Aş fi putut să mă conving de fermitatea celor afirmate, dar am zis să nu abuzez de încrederea ei precum că ar fi venit maseuza cu uleiul de măsline în căuş, deşi în căuşurile mele s-ar fi încadrat taman ca merele în bombonieră.

Am dat de un chiloţel verde pai. Eu la ochi mă uit întâi şi întâi care însă, erau acoperiţi cu nişte ochelari de cârpă. Persoana era dezgolită şi avea un ambalaj metalic, cu geam, prin care se vedea o lumină puternică albă care imita soarele. Ba la soare mă puteam uita şi la ea da. Fremăta uşor şi probabil avea senzaţia că este pe o plajă adevărată pentru că, din când în când, îşi expunea părţile admirate de generaţii întregi de pofticioşi. Nu eram decât eu care balansam când pe un picior când pe celălalt, ca o geamandură cu bolovan pe fund de mare.

Am tras o concluzie generală că toate zânele erau împiedicate la vedere de n-au spus ele nici pâs-pâs şi chiar dacă nu erau aşa- mă linişteam eu în gând- la cât sunt de urât, nu prezentam niciun fel de pericol de a le cuceri cu înfăţişarea. Doar cu vrăjeala… Nimerisem pe tărâmul zânelor bune de tot, dar abia acasă am conştientizat că ‘geaba-i străduinţa când o ai în stăpânire chiar pe prinţesa lor.

În sfârşit am descoperit şi un bikinaş verde intens, dar şi pe cineva din staff-ul salonului care o masa pe Ilinca pe omoplaţi şi zona cervicală. I-am făcut semn staff-ei să se îndepărteze treptat şi să mă lase pe mine să continui. M-am străduit să am o apăsare cât mai lină, ca nu cumva mâinile mele bătucite de muncă şi de griji să mă dea de gol. Abia când am sărutat-o la ceafă, ridicându-i gingaş părul, a sărit ca arsă cu palma în poziţie de tragere. Mai apoi, mi-a recunoscut sărutul ca specific şi viabil. Şi-a înlănţuit braţele de mine şi s-ar fi ţinut mai strâns, dar uleiul de măsline o făcea să alunece într-o moleşeală abandonativă. Iaaaa uite şi aluniţa ei! Vaaaai, ce uituc…

Fraier eu să nu-mi amintesc acest important indiciu şi să tooot horbocăi pe la diverse uşi şi culori, ca orbul în pipăirea găinilor, sau denumirea ştiinţifică, nevăzătorul galinaceelor…

 

 

 

28 Responsesto “Salon de frumuseţe”

 1. simf says:

  10 zile mi-ai lipsit acum, odlm…
  simf´s last blog post ..Recensământ 2011

 2. @Simf- înainte de plecare în concediu mâine, m-am gândit şi la voi, dar voi comenta şi de acolo şi poate voi posta la cald nişte cadâne vivace.

 3. Alm says:

  Stii care-i primul gand care mi-a venit in minte ? :))
  Ar trebui sa se inventeze o masina de clonat atitudinea fata de femei . Daca ar fi te-as propune pe dumneata . 😉 Adica a dumitale atitudine ar trebui inmultita pe Planeta . Cred ca ar scadea vertiginos nr celor din tribul sufletelor Harcea-Parcea .

  Sa aveti concediu frumos !
  Alm´s last blog post ..Telegrama de pe front

 4. simf says:

  cadane, o da:)
  simf´s last blog post ..Recensământ 2011

 5. lotusull says:

  ODLM,

  concediu placut sa aveti si cat mai multe saruturi specifice si viabile sa va fie in loc de busola 🙂
  lotusull´s last blog post ..Agora

 6. Fetelor, am fost cu bicicleta şi mi-a trecut o nălucă extra prin faţa ochilor de mi-a luat piuitul. De abia mai piui.
  Vă mulţumim tutoror pentru urările de concediu, dar o să vedeţi voi cum ţinem legătura. Eu cu voi, nu noi cu noi…

 7. @Alm- atitudinea faţă de femei nu poate fi clonată, dar mai mulţi eu, zău că nu mi-ar strica. Dar tineri! Am atâtea valenţe în exces încât aş putea echipa o colectivitate de eu-ri cu cele mai ecologice simţăminte faţă de femeie.
  Şi că tot veni vorba, spune-mi totul la persoana doua singular, altfel mă simt profesor cu mânecuţe şi pantofi scâlciaţi.

 8. @Simf- odă cadânelor aş putea compune, dar partitura este la Ilinca. Versurile cu vrăjeala sunt la mine.

 9. @Lotusull- am să mă gândesc la ce ne-ai urat. Specifice, viabile şi validate de împrejurări anume vor fi. Mulţumesc.

 10. Alm says:

  Yes Sir! vb romaneasca : e a dumneavoastra catelul care se tine dupa tine ? :))
  Chiar nu ti-ar sta bine cu pantofi scalciati si manecute . 🙂
  Alm´s last blog post ..Telegrama de pe front

 11. oneway says:

  @ODLM, un binemeritat concediu…Ma bucur ca finally poti sa-ti duci aleasa la masaj pe alte plaiuri, cu alte arome…Asa poti sa uiti esenta de liliac, gasesti o alta exotica. Ai grija totusi sa nu fie persistenta, sa nu se prinda imparateasa. 😉

 12. indiscreta says:

  Domnul de la munte nu-i urat da?! Am visat eu ca l-am zarit intr-o zi can’ golea magazinul de apa si o cara la masina. Da’ m-am trezit repede. Cand m-am trezit aveam mana pupata! Si amandoi obrazul, cum ar zice Melinda, prietena mea din Ardeal. Ce vise mai viseaza unii!
  indiscreta´s last blog post ..Life in Pictures (1)

 13. CristinaC says:

  Alm… eu i-am propus Omului sa predea ( to teach) aceste “Bune si Frumoase Obiceiuri de Comportament” tutor….acum mai mult timp. I-as propune un web-binar sau chiar o serie de cursuri trunchiate pe youtube… MA angajez sa fac si publicitate ( ca doar am vazut Mad Man)

  Omule … bine ma mai simt cand te citesc!
  Sa aveti vacanta de vis si sa ne povestesti cu lux de amanunte te rugam.

 14. CristinaC says:

  Odille…sper ca esti Ok.

 15. Alm says:

  Cristina . mai bate-l la cap , pacat sa se piarda asa valori .

  Odilleeeeeeeeeeeee!!!!! esti bine?????????

  oneway cand imi scri si mie un mail ca acusica e 5 novembrie. 🙂

  indiscreta, ce norocosi is unii ! 😀 se vede ca-i frumos omul asta , de la o posta se vede 😉
  Alm´s last blog post ..Telegrama de pe front

 16. oneway says:

  @Alm : eu ti-am scris odata in private, probabil ca nu a ajuns nimic. Mai fac o incercare, un email simplu. Pup pana atunci.

 17. Alm says:

  mai tarziu adica acum acum cateva zile am aflat ca intrau la spam si binenteles ca nu am controlat , asa ca regret 🙁
  Alm´s last blog post ..Telegrama de pe front

 18. Noni says:

  Si cum de ti sa dat voie de “paznicul” salonului sa intri si pe la alte domnite sa arunci priiri curioase?
  Noni´s last blog post ..Perioada fertila la femei

 19. ganguritu says:

  ..lasa ca si orbecaitul asta are avantajele sale :p
  ganguritu´s last blog post ..Life in Pictures


 20. Am foarte putin timp liber aici in Antalya. Sunt atatea cadane si atat de putin timp pentru a trece nonsalant pe langa ele…

 21. CristinaC says:

  Have fun!!!

 22. oachi says:

  Am trecut putin sa sterg praful, sa ud florile si sa las un pian sa va (mai) incante pana vine gazda noastra bronzata, relaxata si cu tolba plina de povesti 🙂 …
  Sper ca sunteti toate bine !
  Odlm, sa fii cuminte 😉 …dar nu foarte tare :)) !

  http://www.youtube.com/watch?v=R8MzHqkNBwo&list=FLzbC58vyYWB9sY58xKuCYWw&index=6
  oachi´s last blog post ..SPINNING AROUND

 23. CristinaC says:

  Omule… euam rugamintea sane spui totul… ca sa stiu unde merg anul viitor in concediu. antalia afost pe lista anul acesta dar a castigat Croatia.

  Oachi multumim

 24. CristinaC says:

  @ Oachi. Am vrut sa postez de doua ori la tine pe ultimul blog post si de fiecare data mi-a sters textul cand am click pe post comment….

 25. oachi says:

  Cristina, imi pare rau, nu stiu care ar fi explicatia … Poate esti logata pe google, youtube, sau altele …. si e o incompatibilitate din cauza asta … mie mi s-a intamplat de ex. sa fiu logata cu un user pe youtube, diferit de cel de pe google si nu reuseam sa postez la mine ! Ar putea fi o cauza …la altceva nu ma duce mintea …
  O zi buna,buna !
  oachi´s last blog post ..SPINNING AROUND

 26. Va povestesc cand ma intorc(duminica) cu lux de amanunte

 27. Abia am picat, îmi adun frazele de prin nisip şi mă voi adresa naţiunii, continuând frumoasa emisiune.

 28. Oachi says:

  Bine-ati revenit 🙂 ! Hodiniti-va , s-om mai vorbi !
  Oachi´s last blog post ..SPINNING AROUND

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: