search
top


Madame Calimachi- part eight

Modalitate nesigură de a vâna cai verzi

Ca parte din proiectele sale de cercetare, Phillips adusese de la laboratorul din Amsterdam, un dispozitiv laser pe care l-a instalat pe stâlpul de iluminat stradal. Raza acestuia era focalizată spre curte, iar în spotul creat pe dalele de pe alee, Phillips a aşezat un coşuleţ şi o farfurioară cu bobiţe pentru pisici. Când Tudy intra în raza de acţiune, muşchii se relaxau involuntar, singura mişcare coordonată fiind o întindere lascivă în coşuleţ şi un somn cu vise şoriceşti până când curentul stradal era întrerupt de municipalitate. Acesta era procedeul cel mai eficient de a-i opri lui Tudy imboldul de a sări pe plapumă dimineaţa la 5, în foarte rarele momente când Phillips dormea acasă.

Mâine dimineaţă avea avion spre Amsterdam. Toate bluzele T- shirt trebuiau împăturite frumos şi aşezate în valiză, numai că anul trecut întâmpinase dificultăţi din cauza iluminării dezastruoase a mesei de împachetat T-shirts. Din doza din perete, a tras cabluri mascate de un pat de fire şi a instalat un spot hot. Fiecare bluză a fost împăturită cu dexteritate, lăsând evidente felul mânecii şi gulerul, ca şi cum trebuiau expediate prin DHL în plicuri bubble envelopes. O parte, segmentul de T-shirts cu “Let’s make things better”, a fost aşezat în valiză împreună cu două perechi de boxeri dalmaţieni. Cealaltă parte, segmentul ” Ctrl+Alt+Diliu”, a fost aşezat pe rafturi, nu înainte însă de a instala un spot cu leduri pentru a ţine sub control alinierea lor în dulap. A observat o ciudată răsturnare a rânduielii culorilor, nu întocmai cum le lăsase acum şase luni, dar nu şi-a putut închipui că într-o zi, exasperată de ordonarea pe culori şi separarea fiecărui T-shirt cu o coală A4 de hârtie cretată, Caliope i le-a aruncat în mijlocul camerei, spre deliciul asistenţei constând în Tudy care iubea dezordinea mai mult decât pisiceala însăşi. Câteva ochiuri au fost agăţate în ziua aceea. Mare jale! Nu-i aşa? Zi-i mă!

“Caliope, văd că nu eşti online aşa încât, atunci când vei citi mesajul meu offline, vei şti că sunt în mare cu câţiva prieteni. Am aflat de curând că o corabie grecească s-a scufundat aici la noi în zonă acum 2000 de ani şi ceva. Ei caută amfore cu monede de aur. Eu nu caut nimic, doar mă simt bine printre peşti. Ştiu că la voi au altă conotaţie, dar în limba greacă, aceştia se numesc vanghelistohefistos şi trăiesc pe uscat, pe lângă fete, multe dintre ele din România. La câteva case de noi stă un român, Ovidiu, care inteleg beton şi am început să învăţ subtilităţi lingvistice pentru că limba voastră are multe duble înţelesuri. La noi “katrasi” înseamnă marinar şi nimic altceva. La voi, am aflat că înseamnă şi copil nenescuti ceea ce este mare pecatu mai ales dacă este fetite cum aş vrea eu una. Am echipament de scuba diving şi cameră de filmat subacvatică cu care voi trage câteva cadre şi-ţi voi posta clipul. Poate te impresionez şi vei comenta doar filmul, fără să faci trimiteri la mine, deşi nu mi-ar sta rău cu un compliment, sau măcar un tikalos micut, după împrejurare. Eram într-o zi la plajă cu Ovidiu şi soţia lui. Eu jucam şah cu ea şi Ovidiu a avut chef să intre în apă şi a chemat-o şi pe soţia lui la balaseala. Eu am strigat la el: lasa, ea a ramas cu mine! L-am văzut pe Ovidiu că se întoarce şi-mi explică dojenitor că asta înseamnă ca eu lasat greu la sotia lui ceea ce nu-i adevărat pentru că ea era deja în două luni. Văd că eşti online. Poţi vorbi?”.

“Marcus, scz, nu pot akm. Phillips împachetează la bluze chiar lângă mine şi apoi trebuie să-l ajut să schimbe un spot pe care l-am spart la draci. Vorbim mâine după ce pleacă. N-a stat decât două zile. Se simte mai bine la Amsterdam. Pa, i-am zis”.

“OK Caliope. Plec acum. Pe mâine”

Pentru Caliope, această implicare într-o nouă relaţie constituia o serioasă piatră de încercare. Cu siguranţă dacă ar fi aflat, Elvira nu ar fi fost de acord nici măcar cu un chat pe Mess, darămite o întâmpinare la aeroport. Ca să ce? “Lasă Marcus, mai bine ai sta la Salonik ca să nu tulburăm apele mai mult decât sunt. Care sunt şansele noastre? Te las pe tine să răspunzi. Taci, ai? Zi-i mă!”- se gândea Caliope.

“Caliope, ieri am fost la epava vasului. Am găsit un recipient chiar sub puntea de comandă. Este închis ermetic, dar avea alături o piatră cu nişte explicaţii în greaca antică. M-am dus la Muzeul de Ştiinţe Naturale. Am acolo un coleg care a studiat greaca veche. Acesta este textul aproximativ descifrat: “noi, cei doi magi ai Peloponesului, după 32 de ani de căutări şi cu nepreţuitul ajutor al Demetrei, zeiţa holdelor roditoare, am creat aceste seminţe pentru a fi sădite în grădina luminatului nostru rege Alexandros Makedonon, iar din frunzele ieşite imediat ce soarele răsare se alcătuieşte o poţiune, iar dacă măritul nostru rege o bea pe înserat pentru a-i da putere, în ziua următoare se scoală odihnit, cu dorinţă de viaţă şi putere de iubit”. Tot colegul mi-a spus că în documentele săpate în pietrele găsite de-a lungul secolelor a fost semnalată prezenţa unor astfel de seminţe cu puteri miraculoase. Mi-a oprit piatra pentru Muzeu. Bine că n-am avut şi recipientul cu seminţe. Aseară am sădit o singură sămânţă şi deja azi dimineaţă dăduseră două frunzuliţe care ţinute sub limbă, simt cum mi-au dat aaaaripi. Aş lua avionul. Aa, am uitat să-ţi spun că am găsit şi o amforă plină cu monede de aur. Sunt 1977 de piese care mai de care mai mari şi mai frumoase. Sunt bogat. Numai cu 4 monede mi-am cumpărat avionos bengos care bate până la Bucureşti. M-am înscris la cursuri de pilotaj.”

“Marcus, lasă, lasă, mai bine stai tu la Salonik şi rulează avionos bengos pe pista de acolo, nu de aici. Pa”

Dac-aţi şti ce lupte se dădeau în interiorul lui Marcus, n-aţi mai râde de felul cum i-a retezat conexiunea Caliope.

Transcrierea tuturor acestor stenograme ale convorbirilor lor mi-au fost puse la dispoziţie de către surse de încredere din cadrul serviciilor, iar acestea continuă să monitorizeze activitatea desfăşurată de acest cuplu care se pare că se iubeşte mai mult pe sine decât pe mine.

 

 

 

22 Responsesto “Madame Calimachi- part eight”

 1. Alm says:

  ODLM esti fantastic . Dar ce rost are sa-ti mai spun si eu asta ,oricum nu duci lipsa de aprecieri 😀
  cand o sa-mi iau concediul ala mult visat in Belize , o sa pun lectura despre dama Calimachi in geamantanul Louis Vuitton , chiar deasupra peste halatul de baie .

  Pana una alta , de unde scoti imaginile astea imbolnavitoare ?????
  Aparent nevinovata si dulcica de tot , aceasta surprinde bine , “gimnastica” unor biete sufletele suferinde , de a prinde , reaprinde si surprinde , marea si inchipuita dragoste a vietii lor.

  Eu ma duc sa fac o placinta cu afine . 😉 este o activitate destul de sigura . :))
  Alm´s last blog post ..Legea compensatiei

 2. Odille says:

  ODLM, ce poveste delicioasa!

  Se pare ca eu sunt in competitie cu ceasul desteptator. Astazi iar m-am trezit cu vreo ora si jumatate inaintea lui si asa am reusit sa savurez povestea ta inainte de a-mi incepe activitatile.
  Dar pt ca nu vreau sa-l pun intr-o situatie dificila pe ceas, atunci cind suna (rareori are aceasta ocazie) ii multumesc, si-l laud. 🙂

 3. Odille says:

  Ma surprinde faptul ca Phillips nu cara cu el laserul cu culori, ar putea sa-si sorteze pe culori, camasutele, cu si mai mare precizie. 🙂

 4. Odille says:

  Sa sper, oare ca Marcus va veni in Romania?

  O zi frumoasa, Dragilor!

 5. @Alm- Întotdeauna am considerat că nu merită să-mi iau geamantane “Dolce & Gabanna” pentru că la sosirea pe aeroport, le găsesc harcea-parcea în caruselul de bagaje. Ce pretenţii să am de la nişte hamali care mânuiesc la fel cufărul meu de lemn de armată, dar şi geamantanul Swarovski? 🙂
  Iar dacă tot pleci în Belize, ia-mă pe mine-n valize. Promit să nu fiu excedent. Mă laşi cu-n “sex on the beach” undeva într-un colţ de plajă. 🙂

 6. @Odille- văd că mereu eşti în competiţie cu ceasul deşteptător

 7. Odille says:

  ODLM, sunt in competitie cu ceasul, si mereu cistig! 🙂

  Nu stiu cum simti tu, dar mie ziua mi se pare din ce in ce mai scurta.

  Abia acum citeva clipe am reusit sa raspund la citeva mesaje pe Internet.

 8. Odille says:

  ODLM, mi-ai facut o surpriza placuta cu Goldie Hawn. Feminina si dulcica!

  Si vorbind acum despre creierul pe care-l au restaurantele din Romania in meniu, daca in Canada s-ar servi creier unui canadian, ar fi ca si cum noua ni s-ar aduce o farfurie cu o pisica pane. 🙂

 9. Oachi says:

  Serviciile secrete ți-au furnizat transcrierea așa precisă, sau spune mai bine că Phillips a pus vreun spot cu laser să monitorizeze chatul lui Caliope …
  Zi-i mă! 🙂
  Oachi´s last blog post ..REFLEXIA

 10. @Odille- Goldie Hawn a fost mereu o zănatecă simpatică şi se menţine splendid la vârsta ei. Erau cele mai frumoase picioare ale Hollywood-ului.

 11. @Oachi- conversaţia lor se desfăşoară în greceşte şi Phillips nu se bagă pentru că i s-a dat de înţeles că este o documentare pentru o lucrare pe care Caliope o are de prezentat studenţilor. Serviciile au translatori buni, care nu au tot timpul spioni pe fir şi atunci se mai uită şi prin budoare. 🙂

 12. Oachi says:

  Am vrut să mai zic că ultimul îndemn din mesajul anterior era de fapt un citat din operă , e singurul reținut, ”fincă” a fost calibrat exact pe gândirea mea de-acum … ca să-l rețin ușor 🙂 ! Eu de fapt sunt o politicoasă și nu lansez așa îndemnuri 🙂 !

  Deci așa cu translatorii de serviciu … sau de servicii, depinde … Ce-au mai văzut prin budoare ? Sau ne spui în capitolele următoare, daaa !
  Oachi´s last blog post ..REFLEXIA

 13. @Oachi- chiar mi-a plăcut îndemnul din mesajul anterior pentru că ai citat dintr-un clasic. Te-am învăţat deja ca o persoană politicoasă şi cu mult umor, aşa că nici nu-mi închipuiam altceva.
  În capitolele următoare vor fi destule picanterii.

 14. Odille says:

  Buna Dimineata Dragilor!

  Si pt ca Alm a vorbit de Belize, o alta insula frumoasa este St Barths, o insula considerata exclusiva, cu preturi foarte mari, dar si conditii de vis.
  Eu inca nu am descoperit nicio amfora si ca urmare nu am vizitat-o. 🙂 Trebuie sa ai si curajul sa zbori cun un avion micut.

  Saint Barthélemy
  “17th century
  The first European colonisation of the island began in 1623 (settlers from Dieppe[6]) when Pierre Belain d’Esnambuc, a private operator, established a company known as Compagnie de Saint-Cristophe[verification needed]. With financial support from Cardinal Richelieu, d’Esnambuc established hegemony of the French in the Caribbean islands including St. Barts.”
  http://www.st-barths.com/en/saint-barthelemy-guide.html

  Sa aveti o zi frumoasa!

 15. CristinaC says:

  Bine v-am gasit.
  Omule sa stii ca se cam complica situatia…Eu nu cred ca m-as descurca pusa fiind in locul Calipei…si apoi voi vorbiti de Belize si alte locuri cu plaja… aici fulguie iar.
  Am o zi plina de sedinte .. ma gandeam sa printez materialul si sa il mai studiez in timpul primei sedinte… ca tot e vorba de performance mamagement…

 16. Odille says:

  Dragilor, pe unde sunteti, va jucati de-a prinselea cu fulgii de zapada? 🙂

  Cristina, eu nu ma obisnuiesc cu gindul ca tinara Caliope s-a casatorit. Cred ca ea pt Phillips este ca unul dintre proiectele lui de laseri.

 17. Alm says:

  Placerea este de partea mea , omule 😉 dar nu ne-am lamurit daca vrei sa te si aduc inapoi . 😀
  Alm´s last blog post ..Legea compensatiei

 18. Odille says:

  ODLM, am citit horosopul tuturor zodiilor pt 2012, intr-o Revista Elle si Sagetatorii vor avea un an nebunatic, vor avea o energie debordanta, vor merge la risc.
  Sfaturi pt Sagetatori:
  – Don’t think you have to defeat every challenge; instead, channel your energy into achieving your objectives.
  – Don’t appear to be a threat to others; instead, align your interests with theirs.
  – Work for a win-win solutions.
  You’ll get the best job, the best boss, the best duties-whatever.
  Believe you ca do it and make it so.

  🙂

 19. @Alm- ah, Alm, lasă-mă acolo! Măcar câteva luni…

 20. @Odille- mulţumesc. Am să mă ţin de Săgetător cât am să pot de mult.

 21. CristinaC says:

  Revista Elle e pentru anumite femei…..Cred ai vrea sa te tii dupa ea

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: