search
top


Madame Calimachi-part ten

Se pare că numai Tudy se bucură pentru Marcus

M- Caliope, m-am hotărât să rămân în România. Deocamdată stau la hotel şi-mi conduc afacerea de aici. Aduc clementine din Grecia şi le desfac la marile lanţuri de magazine. Am câteva porţi deschise în acest domeniu. Chiar astăzi am dus să degust o buna cunostinsa , câteva mostre şi mi-a spus că sunt o minune. M-am simţit flatat după aşa un compliment, deşi în viaţă, eu toată seva mi-am extras-o din magii spuse şi executate la scenă deschisă.

L-am luat şi pe Ovidiu cu mine. El n-a vrut iniţial, dar după ce i-am cumpărat casă cu o curte mare, şi-a adus toată familia înapoi în ţară. Va fi mâna mea dreaptă, este o frumuşaţă de băiat, dar atenţie că este însurat! Şi eu sunt, da’ mai puţin. Este foarte încântat de casă, deşi m-a costat numai patru bani. Caut şi eu o casă. Am avut un misit care m-a dus la vreo trei castele cu turnuleţe şi înflorituri pe la burlane. Stăpânii erau mulţi şi cred că indieni. Am fugit de acolo şi de atunci nu l-am mai văzut pe misit.

C- Marcus, pot să scot şi eu două vorbe? De ce ai venit, de ce vrei să tulburi apele? Duceam o viaţă liniştită, nu mi-am complicat existenţa cu dorinţe irealizabile, nu vreau decât să-mi văd de mine.

M- Te anunţ că am un business în Ro şi orisine vrea se mananc clemantine este libero se are acasa, pe biro, pe masina, pe bune. Nu văd cum tulbur eu apele. A, dacă dau peste intimplator tine in strada tau, asta nu probes interes evident, probes doar mie plase cvartal tine si caut ambientos de desintindere.

C- Marcus, te îmbeţi cu apă rece. Joci singur şah şi ajungi la remiză, faci pat mereu.

M- Nu azundzem la pat. Lasa asta deocamdată. Important este pentru mine să îmi găsesc o casă şi să-mi pot amenaja şi un birou. Acum scriu de pe un mobil şi nu pot cuprinde toate dedesubtintelesuri de la propositia subordonata subiectifa care de abia azi invasat .

C- Precis ai un telefon cu touch control. Nu le pot suferi. Nu ştiu cine a avut ideea să le scoată pe piaţa.

M- Eu nu luat de la piasa. Eu luat magasin serios. Şi ştiu de ce nu poţi să-l suferi. Pentru că în loc să foloseşti degetele pentru a mângăia literele sau icons, tu foloseşti unghiile, iar telefonul cu touch screen nu este sensibil la unghii aşa cum este barbatos care aduce a casa rouge pe güler-güler. Nisiodata nu avut rouge la güler. Prima asfarle camash si pupat dupa, altufelu avut taraboi cu sculat vedzini.

C- Ce tărăboi ai fi văzut tu de la mine dacă aş fi fost soţia ta. Numai vecini sculaţi ai fi avut. Toţi sunteţi nişte împieliţaţi. A intrat şi mama pe chat.

M- Foarte bine. Vorbeşte cu dânsa. La mine bate cineva la uşă.

C- Pot să vorbesc în paralel, numai să nu încurc ferestrele. Mama cred că s-ar muta la mine dacă ar afla că sunt pe chat cu Mărcuş. Aşa-ţi spunea ea înainte de a mă mărita cu Phillips. Mă mai întreabă, prin sondaj, dacă mai ştiu ceva de tine şi mă roagă s-o privesc în ochi când îi răspund, însă am învăţat din experienţă că trebuie să iau rapid ceva în mână şi să-l scap pe jos, în timp ce mă aplec şi, în fandare, scot un “nu” prăpădit. Am o lanternă micuţă pe care o plimb în mâini de câte ori vine la mine. Am scăpat-o de câteva ori. Trebuie să schimb obiectul. Poate, cine ştie, de acum încolo o să mă joc cu o clementină.

M- Sau cu inima mea. Poţi s-o scapi de câte ori vrei, şi aşa e ţăndări.

C- Dacă mai ai cioburile, vii la mine şi ţi-o cos la loc cu fir de mătase.

M- A fost room-service. S-a enervat că nu răspund şi a bătut cam tare la uşă. Am făcut duş şi eram în halat. L-am rugat să aducă şi o frapieră.

C- Pentru ce?

M- A adus o şampanie şi nişte căpşune cu frişcă.

C- Asta mănănci tu seara? Frişca este plină de E-uri.

M- Nu mi-e frică de E-uri. Eu mănânc şi carne de berbecuţ care are o groază de E-uri. Beeee! Aştept o doamnă ca să semnam un contract pentru benefisios resiproca.

C- Aha. Bine măi. Atunci te las să benefisios de doamna după duş, în halat, cu şampanie, frişcă şi gorgoaze.

M- A zis că vine cu avocat, dar eu m-am pregătit pentru imprevisibilos.

C- Şi la rubrica imprevisibilos o să sorbiţi şampanie şi o să muiaţi gorgoazele în frişcă…

M- Am blufat. Era un bell-boy de la Concierge. Mi-a adus bastonul. L-am uitat jos în Cafeteria. Am avut un accident la ski. Am o entorsa, dar doctorul mi-a spus că te pot vine la tine şi stringe in brasos.

C- Lasă, lasă strânsul recoltei! Dăunează sănătăţii entorsei.

M- Eşti catranita a causa am blafat. Doamna nu vine azi. Este trecută în agendă pentru mâine.

C- Bine, atunci noapte bună pentru azi şi pentru mâine.

M- Caliope, stai! Nu ieşi!

Serviciile cercetează împrejurările în care a fost sistată legătura celor două caractere: a fost oare subiectul Caliope care a tăiat-o scurt, sau a fost subiectul providerul de internet care deşi a avut obiectivul în întreţinere nu s-a asigurat de buna legătură ce domină existenţa din ultimul timp a celor două personaje aflate sub supraveghere.

Întrerupem relatarea până la clarificarea cauzelor. Publicitate.

 

 


19 Responsesto “Madame Calimachi-part ten”

 1. Tecoma says:

  ODLM, ma bucur ca i-ai reunit pe cei doi in peisaj hotelier. Nu ne placea de ei despartiti nici de timp, nici de pareri. Chiar daca sunt ei acum in relatii de ambasada, simt eu ca love is in the air, in the air hotelieeeer! :)).

 2. Odille says:

  ODLM, sunt de acord cu Tecoma, cum sa facem sa-i ajutam sa-si dea seama ca este posibil ca o iubire sa o intilnesti o singura oara in viata?

  Povestea ta contine un mare adevar. Cind esti foarte tinar, poti sa faci mari greseli. Teama, lipsa de intelepciune, orgoliul, de multe ori preiau controlul.

  Si ai impresia ca ai asa de multa viata in fata ta incit pina la urma Iubirea va iesi biruitoare si ea va reversa tot raul. Sublima inocenta si inconstienta tinerete!

 3. Odille says:

  Am intrat pe blog dimineata, dar cum am avut citeva plingeri ca petrec prea mult la computer (recunosc, faot adevarat!), am plecat fuguta la cumparaturile saptaminale.

  Bravo lui Marcus ca a inceput comert cu clementine? Sunt asa de micute si dragute.

  Dar cum de s-a casatorit fara sa o ceara in casatorie pe Caliope?
  Va trebui sa-si cam puna cenusa in cap pina sa-l ierte Caliope.
  Nici Caliope nu este complet nevinovata.

  🙂

 4. Odille says:

  ODLM,
  “Se pare că numai Tudy se bucură pentru Marcus”.
  Nu numai Tudy, si eu ma bucur, dar eu am fundita bleu care se asorteaza cu fustita bleu plisata! 🙂

  Tudy este o dragalasa, dar as vrea sa stiu daca este “Tudy” sau “Trudy” pt ca intr-una din povestile tale aparea cu al doilea nume?

 5. @Odille- Peste tot este Tudy şi dansează la stăpână în braţe şi stăpâna la Marcus în braţe.

 6. @Tecoma- fii convinsă că şi tu dacă te reuneşti în păreri, îţi vei retrage relaţia de la nivel de ambasador şi o vei iniţia la nivel de preşedinţi, tete-a-tete. Un meduz şi o meduză 🙂

 7. @Odille- O sacoşică de clementine deshide uşiţa pentru recunoaştere, ca mai apoi, să deschidă nişte porţi de cetate pe care ţi-o doreai de mult cucerită.
  Caliope şi Marcus se joacă cu focul până i-o lua flama 🙂

 8. Odille says:

  Oh, ODLM, ei pot sa-si traiasca viata ca niste popsicles din apa frumos colorata si inghetata pe batz, uite cam asa: http://www.google.ca/search?q=popsicles&hl=en&rlz=1R2RNQN_en&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=-jcbT5LOOPSt0AG63ZzpCw&sqi=2&ved=0CEYQsAQ&biw=1211&bih=526 🙂 🙂

  Sau pot sa o imbratiseze, cu toata vapaia si dulceata ei, cu ups and downs, dar fiecare clipa va fi traita cu tot sufletul.

  Si nu vor fi pareri de rau pt clipe si sentimente netraite.

  Clementinele, chiar impodobite cu niste fundite cochete bleu, nu vor avea niciun succes in deschiderea usii cetatii, decit daca amindoi isi doresc acest lucru din tot sufletul. Dupa cum vad eu, insa, ei se iubesc. Abia astept urmarea. Intotdeauna am fost nerabdatoare. 🙂

 9. Odille says:

  Cristina, stiu cit esti de ocupata, dar noi iti simtim lipsa. De data asta chiar ca va trebui sa facem o petitie si sa ne plingem ca nu ai timp alocat si pt noi. Cei de la birou nu stiu ca este Secolul Comunicarii. 🙂

  Imi amintesc ce intrigata eram cind am venit in Canada dintr-o Romanie comunista si urmaream concursurile de Miss. Aproape toate concurentele erau studente la Faculty of Arts – Communication.
  Si eu venita din inghetul din Romania, nu puteam sa-mi imaginez ce anume invatau ele la acea facultate.

  Noapte Buna draga ODLM, Noapte Buna Dragilor!

 10. Alm says:

  ce bine ar face Marcus sa nu se joace cu focul ….. mai bine sa-si puna picioarele nitel in apa rece …. de la Adam citire , incoace spre noi , sexul puternic ,a fost si ramane slab in fata farmecelor evenine .

  Eu ma intreb un lucru ; dupa acea imbratisare cu ups si downs , ce-o sa urmeze ? Sa fim seriosi , daca ne merge atat de bine afacerea cu clementine , asta presupune ca nu suntem frunze batute de vant , si ne organizam viata ,……cine poate crede ca Iubirea are doar o dimensiune romantica lipsita de ratiune , de prevederea si pregatirea zilei de maine ? perechea indragostita de sub teiul lui Eminescu , traieste clipe fabuloase acolo sub tei , insa cat? vine noaptea, ploaia , furtuna , iarna …..se trezesc nevoiti sa taie teiul si sa faca focul cu el , iar primavara urmatoare nu mai are cine inflori .

  Asa ca ramane intrebarea; Ce va fi dupa ?
  Alm´s last blog post ..Cum pieptanam noi baba cu stingatorul

 11. @Odille- Garantez că arta comunicării la o pretendentă la Miss(cartier, oraş, ţară, glob, univers) nu va impresiona niciodată un bărbat bogat. În cazul lor, semnele non-verbale sunt atât de explicit comunicative încât portiera Ferrari-ului rămâne mereu deschisă. Până intră ea. Io n-am Ferrari, că altfel… 🙂

 12. @Alm- în îmbrăţişare, noţiunile de ups and downs sunt inseparabile. După una vine inevitabil cealaltă, dar nu sub teiul lui Eminescu.
  În timp ce bărbaţii rămân înţepeniţi în trecut şi prezent, voi, sexul dominant şi frumos, vă cuibăriţi în prezent, dar vă ancoraţi puternic împotriva unei eventuale furtuni din viitor, lăsându-ne mofluzi cu puterea voastră de a-l intui pe cel apropiat, dar şi pe cel de peste ani.
  Noi ştim din cărţi ce urmează după, însă nu pregetăm să gândim strâmb, că “nouă nu ni se poate întâmpla” şi nici nu intuim cu acuitatea specifică vouă elemente de dezordine în cuplu.
  La întrebarea “ce va fi după?” un bărbat răspunde “mă duc acasă” 🙂

 13. Odille says:

  Cred ca fiecare dintre noi avem felul noastru de a privi si trai viata.

  Gindesc ca atunci cind nu iubesti cu adevarat, traiesti ca intr-o stare de hibernare.
  Cind spun “iubesti” ma refer la tot ce facem.
  In viata, orice am intreprinde, daca inima intra in scena atunci apare acea traire extraordinara care nu poate fi copiata daca sufletul nu ia parte.
  Daca ne este frica de flacara atunci nu traim, numai pilpiim incet.

  Un pictor nu ar putea picta un tablou frumos, daca nu ar iubi ceea ce vede, un cercetator nu ar putea sa-si dedice o viata unui proiect daca nu ar avea pasiune pt ceea ce face. Iubirea, pasiunea, aduc in orice lucru creat, acel extra as spune divin, care-l face mai aproape de perfect.

  Eu, nu as fi putut sa-mi fac meseria fara sa iubesc ceea ce faceam. Mi-as fi schimbat meseria daca mi-ar fi fost indiferent, sau mi-ar fi displacut.

  Citesc postarile lui Lotusull, si plec de pe blog fericita, pt ca acel blog transmite iubire, iubirea pt acei copilasi pe care-i ocroteste ca o mama adevarata, iubirea si intelegerea pt oameni.
  Nici nu vreau sa ma gindesc cum le-ar fi acelor copilasi daca Lotusull ar decide sa-si faca o alta cariera.

  “Asa ca ramane intrebarea; Ce va fi dupa ?”

  Dupa, va fi o viata superba, cind vor trai fiecare clipa la maximum. Vor fi cu adevarat fericiti.
  Si vor gasi o cale ca ciresul sa infloreasca in continuare. Cu iubire poti face aproape orice.
  —————

  ODLM, cred ca daca vei incheia aceasta poveste ca in acel clip “Apricot”, eu voi plinge si nu stiu daca as mai putea sa ma joc “de-a blogul”. (Mutzunache care plinge. Nu stiu cum sa-l desenez.)

  Nu vreau sa te influentez, tu esti cel care-ti iubesti povestile si personajele si care vei decide ce soarta vor avea. 🙂

  O Duminica frumoasa!

  —————-

 14. Odille says:

  Dragilor, as vrea sa fac o precizare, nu inseamna ca ceea ce gindesc eu este un adevar universal si nu voi incerca sa-mi impun opiniile mele niciodata. Eu numai spun care este crezul meu si atit.
  Pt mine viata este o scoala, invat in fiecare clipa, de la fiecare dintre voi.

  Nu as vrea sa supar pe nimeni.
  Va imbratisez.

 15. @Dragilor, aş vrea să fac o precizare: Odille gândeşte optimist şi sănătos

 16. Odille says:

  Dragilor, nu am avut de citeva zile Lectia de Sesame Street! 🙂

  🙂 Pentru Caliope, Marcus, ODLM si noi toti.

  What is Love?

  Sesame Street: Grover Discusses What is Love Anyway?

  http://www.youtube.com/watch?v=q2jUcVj_acg

  Sesame Street – Grover and Chelsea: What Is LOVE?

  http://www.dailymotion.com/video/x5v1aj_sesame-street-grover-and-chelsea-wh_fun

  Hugs and Kisses!

 17. CristinaC says:

  Buna seara… cu scuzele de rigoare pentru absenta prelungita.

  M-a amuzt conversatia pe messenger… si mi-am amintit ce caraghios “arata” textul meu de pe alt device cu touch screen pe care mi-l-a adus mosul, care mai si autocorecta tot ce scriam.

  Sunt curioasa unde se va ajunge dar nu am nici o speranta.

  Ieri am fsot la un seminar unde am invata lucruri folositoare…. azi imi fac lectiile le spaniola. O sa ziceti ca am capiat si probabil ca aveti dreptate… dar as vrea macar putin sa invat spaniola asa ca m-am inscris la un curs la 13 saptamani…

  Hasta la vista!

 18. @CristinaC- eşti scuzată şi invidiată pentru device-ul cu taci. Mie-mi plac tare mult astea.
  Şi pe mine să mă scuzaţi pentru neparticipare, reţinut de nişte treburi- Voi reveni. Zile frumoase să aveţi cu toatele crăiesele mândrele. 🙂

 19. CristinaC says:

  Ce liniste pe aici…
  Sper ca sunteti bine cu totii!

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: