search
top


Madame Calimachi- part eleven

După amazoana aceasta , urmează Caliope.

M- Caliope, de ce ai apărut online abia acum? Mobilul mi se descărca rapid după 200 de verificări pe zi numai ca să văd dacă eşti pe Mess. Când mă suna cineva gata să-mi mai spună şi cantitatea de clementine pe care o vrea, îmi cădea bateria. Dacă ai şti câte partide de marfă am pierdut şi şi mai multă zace în depozite nevândută, asta numai ieri. Greşeala se plăteşte în sărutări: două clementine = o sărutare. Pot aduce un inventar cu clementinele rămase nevândute. Am o tânără care a psolvita Faculta de Comptalibitate si nu pleka acas pina nu numara tute clemantin. Daka tu nu agrees plata proposa o intreb pe tinara care es de acordo cu asa plata.

C- Nu pot vorbi acum. Phillips este lângă mine, dar va pleca în scurt timp. Cred că are o veioză aici în Bucureşti pe care trebuie s-o stingă şi s-o aprindă în fiecare noapte. Vine din când în când acasă ca să-şi ia bluze curate. Que me fa nervosa este că uită de fiecare dată spotul pentru camische aprins, dar închide uşa. Ziua nu se vede, dar noches, când rămân singură, prin fanta uşii dulapului vedo una linea de luces care-mi dă o senzaţie că un pricolici a rămas blocat acolo după chiusura. Tudy îmi amplifică teama pentru că se proţăpeşte în uşă şi începe s-o zgârie cu o râcâială ca de splint pe tablă. Probabil că nu-ţi explici starea de panică pe care i-o dă noaptea unei femei la solitudine bordată c-o dungă de lumină de jur împrejurul uşii dulapului. În acele momente simte acut nevoia unui bărbat care s-o strângă în braţe şi s-o liniştească spunându-i că nu-i nimic, când de fapt, pricoliciul este acolo şi-i răvăşeşte bluzele lui Phillips. Ansi, quello uomo nu poţi fi tu pentru că ba ai o invitată cu beneficios reciprocas, ba îi ceri socoteală unei tinere care numără clementine todos dias. O fi şi arătoasă, că nu-mi închipui să angajezi tu o surcică care sare din tine ca din topor. Ia zi tu ce calităţi are, că eşti meşter la descoperit trăsături. Nu-i aşa că are ochi frumoşi, buze arcuite, talia subţire? Că la asta te uiţi tu prima dată. Zi-i mă!

M- Nu are niciuna din calităţile tale. Din contră! Are altele…

C- Ticălos! Sunt convinsă că nu este singura ta angajată şi se mai pun la socoteală şi cele care vin să semneze contracte de aprovizionare. Phillips a plecat acum. Nu-l interesează ce fac, cu cine vorbesc. El îşi vede de veioza lui. Mărcuş, tu eşti ca un scaiete în blana mioarelor. Cum te ştiu slab de înger, dacă apare vreuna mai fâţâită imediat te scoli de pe scaun, îi săruţi mâna şi-i semnezi un contract la preţul pe care ţi-l dictasao ea. Şi p’ormă îmi reproşezi mie că ai pierderi semnificative, iar pentru clementinele din stoc să plătesc cu ce măi? Cu sărutări? Da, da, numai când o ploua din senin. Şi eu am intrat aseară pe Mess şi n-ai apărut online toată noaptea. Unde-ai fost? Zi-i mă!

M- Am fost prima oară să-mi iau un laptop ca să te văd mai bine. P’ormă am ieşit cu fetele la o bere. Au fost atât de antrenante încât toată noaptea au dansat pe masa de biliard dansul halbei. Parcă a dat benga în ele. Ovidiu m-a învăţat asta. Nu vrei să conectezi camera ca să ne putem vedea şi vorbi?

C- Nu vreau să conectasao nicio cameră. Tu execuţi dansul halbei noaptea cu amazoanele prin baruri şi acum vrei s-o vezi  pe mien?

M- Nu ştiu cum este dansul halbei. Am stat mereu cu spatele. Ovidiu mi-a povestit cu gesturi şi dacă tot m-a făcut curios, le-am rugat pe cariatide să ne arate şi sus în cameră câteva onduleuri pentru că, la cât de disgratioso le imita Ovidiu, n-am înţeles mare lucru.

C- Şi sigur tu ai executat dansul ţapului pe lângă ele…

M- Le-am întrerupt reprezentaţia şi toată noaptea au completat fişa contabilă, registrul de casă şi bilanţul pe luna în curs. Aprinde camera şi te demostratos la obectif tuta acte comptalibe cum lucrat fetele con cifros imensos.

C- Papastratos, adineauri mi-ai spus că ai rămas cu stocuri imense de clementine nevândute a causa mien şi acum te suceşti şi vrei să-mi arăţi cifre contabile cu multe zerouri, ceea ce mie-mi sună mai degrabă a profit. Nu vezi nicio sărutare de la mine pe tema asta. Poate găseşti alt mobil. Nici nu pot să conectasao camera pentru că sunt în pat şi am şi bigudiuri pe cap.

M- Te rog tare frumos să mi le arăţi. Am pus rămăşag cu Ovidiu că tu ai bigudiuri mari, nr.7, iar el spune că n-ai curaj să mi te arăţi.

C- Astea sunt şopârliţe pentru şcolăriţe. Uite, deschid camera numai ca să-ţi arăt dimensiunea unui bigudiu.

M- Este exact nr. 7 cum am ghicit eu. Nu-ţi poţi închipui ce privelişte minunată este să am pe tot ecranul desk-topului un bigudiu mare şi bleu. Marele Bleu.

C- Bine, pregăteşte-te să te uimeşti! Am să îndrept camera spre mine. Dacă surprind numai un firicel de zâmbet pe figura ta, să ştii că întrerup transmisiunea.

M- Ai, ai, cica, arăţi ca un avion de luptă multirol cu rachete rază scurtă de acţiune. M-ar tenta să fiu prin preajma ta la câte focoase activate ai în dotare. Ţi-ai pus şi pijamaua cu tractoraşe. A început să plouă din senin. Eşti completă. D’aia te iu…

Aici, stimaţi telespectatori, se întrerupe brusc emisiunea noastră din cauza viscolului. Vom relua după remedierea defecţiunii. Publicitate.

46 Responsesto “Madame Calimachi- part eleven”

 1. Alm says:

  Devine din ce in ce mai captivant romanul asta , ODLM . Vezi ca arunc spre tine o bulina mare alba …….(pauza de aruncat bulina) sper ca ai prins-o . Si pana la urma cum ramane? cu tanara experta in compatibilitate , eu zic sa nu se mai incurce si mneaei pe acilea cu numaratori de clementine ? in mod normal se vede ca te descurci si singur , nevoia aia de ajutor se pare ca ai inventat-o . sau?

  Oricum eu zic ca Marcus e destul de istet ca sa faca din povestea de pe calapod , una delicioasa si cu happy end pentru toata lumea 😉
  Alm´s last blog post ..Cum pieptanam noi baba cu stingatorul

 2. CristinaC says:

  Intaiu’ as vre si mio sa stie ce insemneaza “un pricolici” si din ce limba vine cuvintul… sau cu vantu’.
  Apoiu sa stie matale domnu’ che nu e bien si muy gusto sa intrerupe emisiunea cuando devine sher interesante chiar daca e mult mai bine asa… altfel nu m-as putea apuca de lucrat azi!

  PS.
  O zi minunata sa aveti!

 3. CristinaC says:

  PSS. Ce ma fac ca nu am bigudiuri…. Mai vrea cineva sa vorbeasca cu mine pe vioe mesager?

 4. @CristinaC- eşti cam singurică per aici. Nu ţi-e frică?
  PRICOLÍCI, pricolici, s. m. (În superstiții) Duh rău în care se presupune că se transformă unii oameni (mai ales după moarte) și care ia înfățișarea unor animale. ♦ P. gener. Strigoi. ♦ Epitet dat unui copil neastâmpărat. – Et. nec.
  Sursa: DEX ’98

 5. Tecoma says:

  Cristina, nu-i nimic! ODLM a intrerupt chiar inainte de publicitate, dar ghici cu ce va incepe part twelve? e? 😀
  ODLM, nu-i asa ca ne vei conecta direct in toiul amorului? Amor din cuvinte, desigur. Noi aici ramanem cu nasurile lipite de monitoare, sa vedem ce se mai intampla…

 6. @Tecoma- Nu depinde numai de mine. Eu doar relatez. Depinde de ce mai culeg de pe surse. Sunt sigure. Le am direct de la producători. 🙂

 7. Odille, de corectă ce-i, cred că întârzie pentru că merge câţiva zeci de Km ca să nu taie linia dublă continuă. Noi avem răbdare. Aici ninge ca la ’48 şi ne-am proţăpit pe şemineu.

 8. oneway says:

  Fie-va mila si trimiteti un pic de zapada si mai la vest. Am primit astazi poze cu iarna aia de poveste de acasa…Eu cred ca zapada ii iubeste tare doar pe romanii din Romania si se tine ca scaiul de blana lor…
  Vreme numa buna de scris. Excelent, Omule. Vad ca la tine n-a inghetat inspiratia ca pe sus pe la munte, desi esti la mare inaltime!

 9. CristinaC says:

  Omule… la noi a fost toamana ieri si azi dar bag seama ca mi-ai trimis virtual… pe messagerul in care eu nu aveam bigudiuri zapada… s-a albit putin si aici…
  Fug…e 8 dimineata la voi…

 10. CristinaC says:

  Omule… am uitat sa iti spun…eu am un defect: nu imi e frica… nici cand trebuie si cu atat mai putin de pricolici!

 11. @Oneway- aş trimite zăpada cu cel mai mare drag. Toată. Cu tot cu nori. Aş vrea să mă urască zăpada românească şi să ceară azil politic în Sahara.

 12. @CristinaC- m-am albit şi eu la câtă zăpadă am de aruncat la vecina mea Verdushka.

 13. @Alm- ţi-ai schimbat ID-ul şi comentariul tău era la Spam. Te-am trecut la “apropiaţi şi de mine aprobaţi”. Alm, e aşa de mare bulina ta încât mi-a albit toată curtea.
  Ei, Marcus ar vrea s-o roage pe Caliope să-l ajute, dar nu vezi ce ţanţoşă se ţine? Mai avem de luptat cu îndărătnicii. 🙂

 14. Alm says:

  Ce prostii mai face nea’gugal asta? sa ninga trei zile la mine in Freiburg daca mi-am schimbat vreun id . N-am schimbat nimic dar ma gandesc la alta treaba ; e asa destept blogul tau, incat mi-a detectat virusii de gripa care ma cucerira ieri si probabil a vrut sa nu se infecteze si stapanul . :))
  Azi e admis sa scriu orice prostie . Gripa asta a lovit fiecare ungher …..daca nu mai apar pe aici sa stiti ca v-am iubit .
  Alm´s last blog post ..Ce esti ? leoiaca sau …vaca ?

 15. Odille says:

  Dragilor,

  Ce faceti ghioceilor, abia aseara am aflat ca sunteti cu totii cu capsoarele sub zapada?

  Imi aduc aminte de inceputul vietii noastre in Canada, cind ne trezeam amindoi cum apareau zorile si sotul meu curata zapada cu o masina electrica, iar eu cu o lopatzica incercam sa ajut. Dupa ce am inteles cita zapada cade si cit de multe zile, am facut contract cu o firma, care ne trezea ea din somn dimineata, pe la 5, cu zgomotul pe care-l facea curatind zapada. Dar ce minunat era sa-i vedem asa de vrednicuti si noi numai sa-i privim.

  Apoi veneai angajatii municipalitatii si curatau zapada de pe strada si ne blocau iesirea de pe driveway. Deci ii mai creau un job si sotului meu. 🙂

  Nu stiu daca un driveway incalzit cu circuite electrice ar fi de preferat.

  Va doresc sa reusiti sa va scoateti capsoarele din zapada cit mai curind. 🙂

 16. Odille says:

  ODLM, Caliope mi se pare cam stresata si cam vede stelute verzi de a inceput si ea sa vorbeasca in dialectul lui Marcusor. Iar Marcusor sa fie mai atent cu povestile cu “zine” pt ca din cite o “cunosc” eu pe Caliope ca este de geloasa, uita si umorul si-l va trimite pe Marcusor sa innumere singur clementinele. 🙂

 17. Odille says:

  Intre Phillips si Caliope nu vad nicio speranta de romanta, poate daca ea ar fi veioza din aceea cu abajur cu fluturasi. 🙂

 18. @Alm- Ai dreptate. ID-ul este acelaşi, dar IP-ul este complet diferit de cel folosit acum două zile şi WordPress-ul simte orice schimbare. Gripa n-o detectează, dar pe cine mă iubeşte îl găseşte din mulţime şi mi-l mai arată şi cu degetul. Nu-i frumos, dar mă duce direct la ea la suflet.

 19. @Alm- în Germania, credeam că este interzisă gripa.

 20. @Odille- o maşină electrică curăţă zăpada cam de grosimea stratului de zahăr pudră de pe prăjiturile tale. În ţara noastră obidirea este atât de mare încât avem cam 40 cm de zăpadă, iar pe unde a viscolit-o, eu nu mă mai văd. Hello! Mă zăriţi?

 21. Odille says:

  ODLM, crede-ma ca noi cei din Canada, suntem specialisti in zapada si masina electrica are spor.
  Numai ca trebuie sa ai loc si unde sa o arunci. Poate sa o topesti?

 22. Odille says:

  ODLM, aveti acum ocazia sa faceti niste ingerasi pe zapada, cum nu se intimpla toata ziua.
  Si ce oameni de zapada uriasi ati putea construi! 🙂

  La noi, pe ici pe colo, parca este pudrat cu zahar.

  Va vad mai tirziu. 🙂

 23. @Odille- azi am fost la piaţă fiind scos din casă de foame. Am văzut nişte îngeraşe scoase din casă din acelaşi motiv, cum nu se întâmplă toată ziua. Tremurau aşa de tare că imediat au intrat în vorbă cu mine ca să se mai încălzească. Spre surprinderea mea, am fost cuminte. 🙂

 24. @Odille- Phillips nu are deloc talent la romanţe. Are o voce de abajur cu ciucuri mâncaţi de molii.

 25. Odille says:

  ODLM, cind incoltzeste o iubire, cred ca cele doua suflete vibreaza la unison (Si cit este de minunat! :).
  S-ar putea ca Phillips sa vibreze la aceeasi inaltime cu o veioza, abajur, teren de tenis, joc de bridge (Am vazut si asa ceva.) Fiecare are felul lui de a vibra, si este cumplit de greu sa gasesti pe cel care are aceeasi inaltime cu tine. In acelasi timp, nu numai ca nu putem sa-i schimbam, dar nu avem nici dreptul.

 26. Odille says:

  Bravo ca ai fost asa de cumintel si le-ai ignorat! Dar care a fost motivul, ai fost avertizat inainte de a pleca de acasa? 🙂
  Mi-ai adus aminte de ceea ce ne spunea un coleg de birou din Turcia. In cultura lor se spunea ca trebuie sa-i dai o palma la fundulet unui copil inainte ca el sa se duca la fintina sa aduca apa. Tocmai pt a-l face sa fie atent si a nu sparge vasul. Dupa ce l-a spart deja este prea tirziu!

 27. Odille says:

  Nu stiu daca se vibreaza la aceeasi inaltime, sau poate cu aceeasi dulceata. 🙂

 28. @Odille- Să ne înţelegem! Am fost cuminte în sensul că nu le-am luat acasă ca pe sacoşele cu tomate, dar de la aflat telefonul lor nici ele nu m-au putut opri. Este bine că au reţeaua Vodafone pentru că am convorbiri nelimnitate dacă le pun la “favorite”. Şi le-am pus 🙂
  Să ştii că eu n-am luat niciodată o palmă ca aconto. Totdeauna am luat-o după…

 29. @Odille- Phillips este lemn. Cel mult, din el poţi face cârlige de rufe care vibrează pizzicato la dessou-rile unei veioze decor. Lamentabil!

 30. Alm says:

  ODLM , speciile care cresc si se oplosesc in voie aici depasesc imaginatia bucurestenilor . La o populatie de 225 000 de locuitori , 90 000 sunt numai studenti straini , mai ales asiatici , asa ca …… farmecul acestui orasel deosebit , il imparti cu tulpini de virusi si paduchi de la copiii arabi . Noi am scapat nevatamati de astia , pana acum dar…….gripele le-am probat din plin .
  Alm´s last blog post ..Ce esti ? leoiaca sau …vaca ?

 31. CristinaC says:

  Omule… ai terminat de dat zapada? s-au te-ai fofilat de la zapada ca sa ajungi in piata unde stiai ca sunt ingerase de … nezapada?

 32. Odille says:

  Cristina C, in Baneasa Mall sunt si magazine pt “Ingerase de nezapada”.

  Rochitele pt ele au foarte putin material si acela este transparent, iar pretul cred ca este invers propotional cu cantitatea de material folosit. 🙂

  ODLM, am citit pe Internet si se pare ca este rau de tot la voi, inca ninge si sunt – 9 grade.
  Nu stiu daca folosesti sarea, dar noi nu concepem sa nu avem un sac mare cu sare in garaj, si o aruncam pe driveway, cu generozitate.

  Gata, v-ati jucat destul de-a iarna, va urez sa nu mai ninga si sa iesiti de prin nameti cit mai repede.

 33. @CristinaC- n-am terminat zăpada. Doar ea pe mine. Mă mai duc şi azi în piaţă. Îngeraşele ies fortuit din cuibuşoarele lor. Foamea le împinge…

 34. Odille says:

  Buna Dimineata Dragilor,

  Eu stiu ca sunteti ambitiosi, dar chiar sa vreti sa fie mai frig in Romania decit in Canada mi se pare exagerat! 🙂

  Sper ca emisiunea sa fie reluata curind si sa auzim ca noul laptop ajuta ca mesajele – messenger dintre Caliope si Marcusor sa se schimbe intr-un gungurit dulce.

  Weekend frumos si caldut!

 35. @Odille- Ai,ai, ce defilare este în Mall Băneasa nu-ţi faci o idee. Cu zăpada asta, acum sunt înfofolite, dar vara este o plăcere. Vorbesc de fructele din Carrefour. 🙂

 36. Odille says:

  ODLM, ce placut este sa ne putem refugia pe acest blog al tau, ca pe o insula a povestilor, si sa luam o pauza din viltoarea realitatii.
  Mai aflam ce fac si Ingerasele de nezapada, avem emotii pt Caliope si Marcus si dansam impreuna cu Tudy. 🙂

  In America se alege seful conservatorilor, si aseara a avut loc in Florida, una dintre dezbateri. Au ramas in competitie 4 persoane, 2 fundamentalisti crestini (un mormon si un evanghelist), 1 izolationist, care promite ca daca va fi ales, America nu se va mai anagaja in niciun razboi, si se va izola de restul lumii, si mai este un competitor al carui Dumnezeu este dolarul.
  Nu stiu de care sa-mi fie frica mai rau?

 37. @Odille- nu trebuie să aveţi emoţii pentru Caliope şi Marcus pentru că Phillips stinge veioza şi nu mai vede nimic 🙂

 38. Odille says:

  ODLM, un clip vechi dar deosebit de dragut, cu Dean Martin si Goldie Hawn. Goldie este asa de feminina si asa de dulce incit Dean Martin ar vrea sa o tina numai in brate. Frumos este faptul ca si-a pastrat aceasta feminitate de-a lungul anilor.

  Am impresia ca Dean Martin avea un show al lui in acea perioada.

  http://www.youtube.com/watch?v=eIA1VS2bDa4&feature=related

  Dar, s-a oprit ninsoarea la voi! Minunat!
  🙂
  O zi frumoasa!

 39. Odille says:

  ODLM, daca Caliope si Marcus se iubesc, nu ar trebui sa-mi fac griji. Trist ar fi daca este numai un foc de paie din partea unuia dintre ei.

 40. Odille says:

  ODLM, scuze pt “daca” inaintea numelui lui Caliope. Am observat prea tirziu. 🙂
  Mi-am adus aminte de o postarea veche a Simonei despre copii si nume, si sfaturi pt parinti. 🙂

 41. @Odille- Goldie a fost şi este minunată optimistă şi plină de viaţă. Ninsoarea s-a oprit şi am dat la o parte zăpada de pe ghiocei.

 42. @Odille- În limba română, un paleativ pentru a evita cacofoniile ar fi virgula, dar uneori n-ai cum să le eviţi decât aşa.
  Mie-mi place când primesc spammuri de comentarii precum: “hi!,I love your writing so a lot! Your English is beautifully mastered”, deşi n-am scris decât vreo două cuvinte în engleză şi vreo patru în portugheză. Primesc zeci de spammuri de acest fel în fiecare zi. Cel de mai sus, de exemplu, îmi dă link-ul site-ul său cu despuiate. 🙂

 43. Odille says:

  ODLM, eu am ghiocei tot timpul, sub un soare zimbaret, desenati de mine, pe o coala alba de hirtie. La fiecare citeva zile desenez ghiocei proaspeti.

  Ghioceii mei le trimit ghioceilor tai, o imbratisare. 🙂

 44. Odille says:

  ODLM, ma gindesc ca atita timp cit aceste mesaje spam sunt pozitive, atunci este bine. Cred, insa, ca daca ar intra Ilinca in acest spam folder, ar face o curatenie, de n-ar ramine nici urma de Esperanto si de nicio alta limba. 🙂

  Nici cu Caliope nu mi-as face griji. 🙂

  Plingerea mea este contra noii versiuni Yahoo mail. Pe coloana din dreapta a ecranului apar insiruite poze de barbati, pe grupe de virsta. De la 50 in sus sunt aruncati in bulk. 🙂

  Mi se nepoliticos si nu de bun gust sa considere ca cei care intra pe mail sunt de fapt la cumparaturi de “relatii sentimentale din catalog”. Ar putea sa fie un pic mai subtili, sa prezinte un site si cine vrea sa-l deschida si cine nu, nu, dar chiar intreg catalogul pe mail, mi se pare neplacut.

 45. Odille says:

  Imi face mare placere sa vad femei inteligente si foarte dragalase, si-mi este drag de barbatii care se indragostesc de ele. Inseamna ca au o mare sensibilitate si apreciere pt gingasie.

  Asa gindesc eu, si nu inseamna ca este valabil pt toata lumea. Sunt si power-marriages, unde amindoi stau cu maciuca in mina. Daca ei asa sunt fericiti, atunci inseamna ca soarta a fost buna cu ei.

 46. @Odille- şi mie-mi este tare drag de mine, dar asta nu înseamnă că este valabil pentru toată lumea. 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge
top
%d bloggers like this: