search
top


Baletul Gioconda/ Dansul orelor- A. Ponchielli

11 minute de muzică şi graţie

20 Responsesto “Baletul Gioconda/ Dansul orelor- A. Ponchielli”

 1. Odille says:

  ODLM, muzica este frumoasa, dar nu inteleg de ce prima balerina nu are rochita si ne arata numai o sforicica. 🙂
  Recunosc, nu am vazut “La Gioconda”, dar inteleg ca este o tragedie. Care ora o fi asa de dezbracatica? 🙂

 2. Crisa says:

  Mă bucur că dimineața mea a început atât de frumos :)!! 11 minute senzaționale :)…..

 3. lotusull says:

  Superb… 🙂

 4. @Odille- eu, absorbit de frumuseţea muzicii, abia acum, după ce mi-ai atras atenţia, am observat că prim-balerina nu are costumul complet.
  Cred că ora 00:00 este despuiată şi ea întruchipează miezul nopţii când spiritele se încing şi ard.
  Sunt supoziţii că Gioconda ar fi fost bărbat şi prim-balerina vrea să demonstreze contrariul. Pentru mine, acum, there is no doubt about that.

 5. @Crisa & Lotusull- ce bucurie îmi faceţi spunându-mi că v-a plăcut!

 6. Odille says:

  Ce bine ca sunt cu voi!
  Dupa o dimineata dificila, m-am trezit la viata si am vazut cerul. Un cer de vis, incarcat de nori enormi albi in tot felul de forme, pe ici pe colo poleiti cu soare si cu pete gri perlat. Printre zulufii de nori, aparea cerul in ochiuri de azur. Nu stiam ce sa-mi doresc, sa ma pierd inr-o imbratisare printre faldurile norilor, sau sa alunec pe toboganele lor, aterizind in ochiurile albastre-turcoaz! Superb! 🙂

  ODLM, te rog sa ma crezi ca in fiecare dimineata abia astept sa-mi deschid casuta de e-mail si apoi sa vin repede pe blog. Ma bucur cind gasesc perdeluta trasa si fereastra deschisa. Iti sunt recunoscatoare pt toate postarile frumoase.
  Cind nici unul dintre voi nu este la joaca, sunt dezamagita, dar sper sa va intilnesc mai tirziu. Plec apoi si citesc rapid citeva titluri din “Evenimentul Zilei” si “Romania Libera”. Ma enervez bine si ma apuc de treaba. 🙂

  Cristina, ma bucur ca te vad si iti simt lipsa.

 7. Odille says:

  ODLM,

  “Sunt supoziţii că Gioconda ar fi fost bărbat şi prim-balerina vrea să demonstreze contrariul. Pentru mine, acum, there is no doubt about that.”

  da, cred ca a fost un test. 🙂

 8. Odille says:

  ODLM, mi-am adus aminte de ultima mea calatorie in SUA facuta cu citeva saptamini in urma. Noi trecem, pe aeroportul din Canada, printr-un dublu control, cel canadian, dar si cel american. Cind ajungem in SUA, nu mai suntem controlati.
  De data aceasta, pt controlul canadian, dupa ce mi-am asezat intr-o tava, poseta, jacheta, pantofii, computerul, mi s-a dat posibilitatea sa aleg, fie sa mi se faca un control prin pipaire din cap pina-n picioare, fie sa trec prin acel aparat unde ti se vede fiecare oscior. Am ales pe cea prin pipaire. A fost un control “cu amanuntul”, si la sfirsit a venit un tip cu un aparat ca o bagheta fermecata, si a trecut aceasta bagheta peste palmele mele, pe ambele parti si pe cele ale celei care ma controlase.
  Probabil ca si data viitoare voi alege aceeasi cale, acel aparat de X-Ray dindu-mi asa o senzatie de invazie a spatiului privat, de incalcare a bunului simt. Fatza de imaginea pe care o proiecteaza acel aparat, prima balerina pare infofolita. 🙂

 9. Odille says:

  ODLM, iti multumesc mult pt informatia despre “Magic City”. Nu voi indrazni sa-l download pt ca acel site nu este legal la noi. Ma surprinde faptul ca nu prin acel serial la TV.

  Cristinuta, daca citesti acest comentariu, te rog sa-mi spui daca tu il prinzi. Multumesc mult.

  Dragilor, Noapte Buna!

 10. Odille says:

  ODLM, cred ca imaginara Miutza este in gradina ta zilele acestea. Cu asa o ploaie cred ca ai tabere de melci. 🙂

 11. @Odille- îţi sunt, mai ales ţie, recunoscător pentru toate comentariile frumoase. Nori albi, pufoşi, zulufi cât cerul, dar tot în 10 grade vă ţin.
  SmileyCentral.com

 12. @Odille- mi se pare degradant să scoată pantofii omului din picioare şi apoi să înaintezi desculţ pe unde personalul calcă încălţat.
  În Thailanda, controlul prin pipăire la bărbaţi se execută de către personal feminin special antrenat pentru aşa ceva. Îţi găsesc negreşit punctul slab.
  Imaginile de pe aparatul X-Ray sunt stocate, iar vameşii, burlaci sau căsătoriţi, se delectează în pauza de masă.
  Toate sunteţi prim-balerine după trecerea prin aparat.
  SmileyCentral.com

 13. @Odille- Pirate Bay nu este nicăieri legal, dar totuşi există. De ce? Pentru că nu este o firmă anume care stochează filmele, ci toţi participanţii descarcă filme şi apoi le lasă la dispoziţie altora pentru a fi descărcate mai departe. Este un schimb de filme între participanţi, deci nimeni nu poate fi acuzat că scoate bani din asta decât dacă chiar este dovedit că VINDE mai departe filmele. Pe asta se bazează şi toată pledoaria deţinătorilor lui “Pirate Bay”. Ei nu fac bani din asta. Este ca şi cum i-ai împiedica pe filatelişti să facă schimb de timbre între ei.

 14. @Odille- până la această oră, în Bucureşti nu s-a mai văzut ploaie de o săptămână. Mia este şugubeaţă. Se ascunde printre ghiocei şi Nu Mă Uita.

 15. Odille says:

  ODLM, cum nu a plouat in fiecare zi in Bucuresti, in ultimile 7 zile? In fiecare zi fac un search “Vremea in Bucuresti” si primesc nori negri si ploaie.

  Inseamna ca in Romania pina si buletinul meteo se refera la atmosfera politica si nicidecum la vreme. 🙂

  (Si pt astazi, in Bucuresti, apar tot nori negri plini cu ploaie.)

  Ma bucur ca aveti soare. Noi nu avem nevoie de soare, noi avem regina. 🙂

  Eu, din cauza lui Ceausescu, am oroare de cultul personalitatii. Cind vad acele spectacole cu mii de oameni in Coreea de Nord, am o senzatie de rau si schimb canalul.

  Insa trebuie sa recunosc, englezii au oferit un spectacol desavirsit. Oamenii au participat de buna voie, insa tot un fel de brianwashing mi se pare.
  Dar daca lor le face placere, atunci asa sa fie!

 16. Odille says:

  In privinta controlului de pe aeroporturi, din ce am observat, barbatii care au avut ocazia , nu cred ca este bine spus “shansa”, sa treaca printr-un control amanuntit al unor thailandeze sau filipineze, isi cumpara apoi un card “Frequent Flyer” cu directia Asia, si europencele ii pierd din echipa lor, pe viata. 🙂

  O zi minunata!

 17. Odille says:

  Nu pot sa nu va spun o mica poveste. 🙂

  Avem niste amici care au o catelusa adorabila. Numai cirlionti, iar Dl Goe ar fi nimic pe cit de alintata este aceasta catelusa.
  Ne ducem noi la un party si acolo apare amicul nostru cu o tunsoarea de te apuca mila. Ciumpavit si cu cite un gol pe ici, pe colo. 🙂 Ce se intimplase? Pe catelusa o duceau intotdeauna la un salon de infrumusetare unde era samponata, pafumata, i se taiau unghisoarele si era spalata pe dinti. Numai ca si pretul era pe masura serviciilor. Ca urmare sotia amicului a decis ca pt a face economie il va tunde ea pe sotul indragit. Si l-a tuns! 🙂

 18. @Odille- norii cu picături căzătoare de pe ecran nu reflectă realitatea. Într-adevăr au fost nori, dar erau storşi încă de prin Austria şi Ungaria. La noi au venit uscaţi, doar cât să ne ia soarele. Prognoza pe zilele următoare arată numai un soare galben şi temperaturi de peste 32 grade.
  Bucuria oamenilor cu treburi prin curte.SmileyCentral.com

 19. @Odille- am păţit şi eu recent o poveste spusă de un bun amic care şi-a internat, din milă, o vecină de 85 de ani într-un spital în Oltenia Country.
  A venit s-o viziteze, a băgat capul pe uşă şi bătrâna nu era în pat. A ieşit s-o aştepte crezând că este prin preajmă cu treburi. După un timp, exasperat, a băgat din nou capul pe uşă, patul tot gol, şi a exclamat:
  -Ai, ai, pierdui baba!
  Tot salonul o dădu în râs, inclusiv eu, care îl rog pe amicul meu să-mi povestească episodul de fiecare dată când îl văd.
  Baba apăru a doua zi şi nu-şi aminti unde dispăru. Aşa fu…

  SmileyCentral.com

 20. Odille says:

  ODLM, vai, vaiiii… “baba”, o doamna draguta de 85 de ani? In Florida, la 85 de ani abia incep sa danseze “Linedancing”.

  Voi reveni!
  🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: