search
top


It takes many to Tango.

Un picuţ diferit, dar pasiunea-i aceeaşi.

“Tango” dansează deja de 7 ani. Dansează elegant strunind cuvintele în mărgărite de articole străpunse meşteşugit de un fir al sorţii ce leagă neîndoielnic sufletele alese: romantismul serilor când Luna este, sau nu, pe locurile ei, în veghea nopţii. Fetele de aici, reuşesc să aducă în pagină într-o armonie de tablou, întrebările şi răspunsurile, alinarea frământărilor şi deznădejdilor, febra cuprinsului şi necuprinsului, dojana purtărilor inelegante, sfaturile supleţii veşnice, iubirea cu roiul de libelule.

Este un colectiv închegat, fiecare componentă cu graţia feminităţii şi a Domnului, cu abilitatea de a desăvârşi un articol din care să tragi învăţăminte şi să-l citeşti de mai multe ori, astfel încât, nu care cumva să-ţi scape un prefix, o silabă, un sens. În mărinimia lor, îşi etalează gândurile atât de măiastru încât, noi bărbaţii, râmânem aşa cum ne-am născut: surprinşi şi nedumeriţi în faţa sublimului. Ce-am creat noi de soi în acest domeniu? Revistul pentru bărbaţi “Playboy”. Cum o rabdă tejgheaua şi nu crapă de ruşine sub ea? Suportul financiar al cromozomilor “xy” este precumpănitor în a sprijini o industrie bazată pe vizualizare şi nu pe simţire, pe întrebări de literatură existenţială, de ce “bra” este la singular şi ” panties” este la plural, pe porniri maturate timpuriu în pivniţele dorinţelor subînţelese, pe zelul muncit cu năduf de a intra în posesia, iniţial a pozei şi apoi a modelului.

Alice trăieşte în Ţara Minunilor Iubirii. Îşi găseşte pacea interioară numai cutreierând holdele acestei ţări. Alice, dacă îmi cad ochii vreodată pe un singur articol din care să lipsească cuvintele: iubire, inimă, copii, dragoste, dăruire, iubitul soţ, atunci mă angajez să convertesc 100 de playboyşti să citească revista “Tango” în metrou. Îmbrăcată elegant, cu o siluetă care rivaliza cu toate dăruitele naturii venite la aniversare, Alice a impresionat, ca de altfel la toate întrunirile, printr-un discurs cu substanţă şi, în mărinimia caracteristică, nu a uitat să menţioneze niciuna dintre participantele la succesul revistei.

Simona, gin & tonicul meu preferat, cu părul negru, fir greu, sănătos, lăsa ochii în jos într-o străfulgerare de clipă, doar pentru a căuta o pereche de cuvinte inimaginabil alcătuită altfel decât de o minte ca a ei. Cu oja cât bluza de verde, o găseşti strălucind în mulţime numai şi dacă roteşti capul spre a-i depista sclipirile. Pentru ea, toţi bărbaţii sunt zmei cu şapte capete, care-şi aruncă buzduganul cale de şapte poşte, însă nu totdeauna nimeresc acasă. Defectul nostru major? Virusul care a atins turma, s-a insinuat subcutanat şi a ajuns în secole, în indicele centromeric al celor 23 de perechi de cromozomi umani. Am să simplific puţin această frază mai pe priceperea noastră: suntem măgari, dar vă divinizăm într-atât încât să ne mieluşim pe loc, fie şi numai dacă ne priviţi galeş. Doru m-a uimit cât de potolit este, având privilegiul de a ţine în braţe o fată de calibrul Simonei. Erudit în multe domenii, este desăvârşit în efortul lui de a păstra un low profile lângă fiinţa pe care îi este sortit s-o apere. Modestia lui îi scoate pregnant în evidenţă valoarea certă.

Marilena este un mac într-un lan de grâu. La ea, tinereţea şi frumuseţea se lăfăie turceşte, adună privirile mănunchi şi-ţi ordonează experienţele pe capitolele cronofage care te-au amărât sau care te-au fericit de-a lungul vieţii. Îţi descheie jiletca sufletului şi-ţi punctează, fără dubiu, că minciuna are picioare scurte, dar dragostea este imperios necesar să aibă picioare lungi, la o fustă scurtă. La tinereţea ei, n-ai bănui că poate descrie cu acuitatea unui chirurg, ambientul emoţional al celor care-i animă scrierea şi nici n-ai bănui cum retuşează în Photoshop zelul celor predispuşi a exagera că grădina Domnului n-ar avea mătrăgună pe la hotare. Tânărul şi frumosul soţ este stăpânul focului ei interior şi nu-i dă zăbavă să pâlpâie doar.

Mă iartă celelalte colaboratoare, le citesc, dar nu le-am cunoscut personal.

Dacă nu le-aţi văzut deja, pozele sunt în postarea anterioară.

 

 

4 Responsesto “It takes many to Tango.”

  1. A fost o mare bucurie sa ne fiti oaspete, e mereu o mare bucurie sa va citesc si sa va revad. Va imbratisez, cu respect si recunostinta.

  2. De emotie si de bucurie, citind cele de mai sus, chiar am rosit “ca un mac intr-un lan de grau”. Sunt tare bucuroasa ca ne-am intalnit, am mers la aceasta aniversare cu speranta ca vei fi acolo si, iata, nu stiu cum si de cand, dar… dorintele mele au inceput sa mi se indeplineasca si nerostite. E un sentiment nou, dar tare placut. Am fost in Wonderland, minunile exista! 🙂
    Marilena Guduleasa´s last blog post ..Gossip

  3. @Alice- fiecare întâlnire cu voi este un regal, vă admir pe toate şi vă citesc cu sârg.
    Izuţa a plimbat suzeta prin toată mulţimea c-o dezinvoltură pe care mi-aş dori s-o am şi eu când intru pe teritoriul virtual al isteţelor fete “Tango”. Vă mulţumesc pentru un prilej de neuitat.

  4. @Marilena- dacă nu veneai, supărat mai stăteam. Aşa, cunoscându-vă, am văzut şi cine stă în spatele unor etalări de cuvinte din pocalul inspiraţiei accesibil doar aleşilor din milion în milion. Chiar exişti! SmileyCentral.com

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: