search
top


Come

2013-02-17_18-11-35_006

 

La intrarea în orăşelul Kadriye din Turcia, te întâmpină o cadână şi-ţi zâmbeşte sarcastic în turceşte. Orăşelul te invită să intri “alive”, altfel n-ai ce să umbli prin el şi în felul ăsta îţi scapă cele “Great Shops, People, Value, Quality”. Chiar în mall-ul de la intrare, era o prezentare de modă cu great people în rochiţe scurte, cu tocuri lungi, un fel de Turkish Delight umblător. Norocul meu cu Ilinca care m-a scos alive de acolo pe motiv că o durea capul de la muzică.. Eu nici nu observasem că se cânta live. La ieşire, era un eunuc care se uita pe sub sprâncene şi cu un pliant “Get Out Dead of Pleasure”. Am ieşit tras de mână, un simbol elegant, de societate, al trasului de urechi.

7 Responsesto “Come”

 1. CristinaC says:

  La intrare in San Juan, Republica Dominicana oare ce va fi?
  Sunt pe aeroport si tocmai am aflat ca avionul pleacă cu…7 ore întârziere….numai bine sa citesc toate mailurile necitite in ultima luna….

  Va urez o săptămâna buna tuturor….

 2. Odille says:

  ODLM, am avut placerea sa descopar un articol scris de Andrei Plesu care se referea la comentariile de pe bloguri si la puterea cuvintelor.

  Partea pozitiva este ca exista legi contra insultelor, calomniilor, hartzuielii.

  ODLM, te rog sa-mi dai permisiunea sa postez o parte din acest articol:

  “Cum găsiţi forumiştii? S-au mai civilizat? Că ultima dată eraţi destul de supărat pe ei. Acum s-au introdus totuşi nişte minime reguli de identificare.
  În mod categoric la adevarul.ro lucrurile stau mai bine. Depinde foarte mult de manageriatul site-ului, din câte îmi dau seama. Depinde şi de orientarea publicaţiei. De pildă, la Hotnews, dacă te uiţi pe forum, lucrurile sunt foarte curate, chiar dacă nu sunt unanime în opinie; dar, nu există mârlănii. Nu pot să cred că acolo nu se trimit tot felul de lucruri, dar înţeleg că există o rigoare managerială, asta se întâmplă şi în ţările civilizate, şi anume, nu vezi pe niciun blog, pe niciun forum la un articol din marea presă occidentală prezenţe de tipul celor care aici te stupefiază. Mă indispune, nu pentru că mă sperii, mă indispune pentru că mi se pare că difuzarea acestui tip de limbaj, într-un număr atât de mare de cititori, strică sufletele.

  Vorba lui Socrate, într-unul din dialogurile platoniciene, în care spune că „cuvintele strică sufletele”, sunt otrăvuri, cu cuvintele poţi să vindeci şi poţi să omori. Aş fi foarte bucuros dacă în ideea de blog, ar apărea şi acest scrupul al respectului pentru cuvânt, care e o armă foarte periculoasă. Nu poate oricine, sub orice motiv, să intre în arena asta şi să se joace cu cianura cuvântului, fără să se gândească la efecte.”

  http://adevarul.ro/news/societate/interviu-eveniment-partea-iv-a-andrei-plesu-la-noi–totul-petrece-nivel-bodega-1_5120065600f5182b856c74fc/index.html#

 3. Odille says:

  Cristina, orice ar scrie va fi bine fata de minus 21 grade Celsius de astazi. 🙂
  Vacanta minunata!

 4. CristinaC says:

  Multumesc Odille . Acolo se anunța 28 cu plus….asa ca mă voi bucura cât pot de soare si ocean….n-a fost chiar așa de grea așteptarea pe aeroport. exista WIFI , e Starbucks, ne-au dat un vaoucher de masa….si e vacanța de fapt!

 5. Tecoma says:

  Let’s be all alive in this life, then!

 6. Odille, CristinaC., Tecoma- la noi în ţară au dat ghioceii. Suntem pe plus la grade. În curând, voi atârna mărţişoare pe multe pieptare. Virtuale, of course, altfel mi-o fur 🙂
  Când ai WIFI şi Starbucks nu-ţi mai trebuie decât nişte 28 de grade şi un slip. Parcă şi văd o slipă superbă cu factor de protecţie 50, graţioasă, cu un picior cu brăţăruşă scormonind nisipul şi pozând a desfătare de vedere…

 7. CristinaC says:

  Da Omule…e bine. Sunt peste30 de grade pe aici. Va trimt tot soarele si voua.

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: