search
top


Salvarea unui delfin

 

Pe 11.01.2013, in largul insulelor Hawai, o grupa de oameni executa o scufundare de noapte, avand ca interes principal observarea pisicilor de mare.
Seful actiunii este o nemtoaica, Martina Wing, ce traieste de ani buni acolo, scufundator cu peste 3000 de ore la activ si mare pasionata de fimari subacvatice.
Ca de obicei, are si aparatul de filmat cu ea…
In plina actiune, de grup se apropie un delfin salbatic, care da semne ca este ranit…asta au spus cei din grup, oameni cu experienta in comportamentul animalelor salbatice.
Delfinul se apropie de unul din ei si-i arata aripioara sângă in jurul careia era bine rasucit un fir de pescuit cu carligul infipt in corp.
Mai intai omul incearca sa il indeparteze cu mana, dar nu reuseste si apoi va folosi un cutit reusind intr-un sfarsit sa taie acel fir de nylon.
Dar delfinul nu mai are aer suficient, asa ca se duce o fuga la suprafata si apoi revine, stiind clar ca mai este de indepartat si carligul.
De fapt partea cea mai grea, acesta fiind foarte bine infipt in carne. Dar delfinul suporta eroic “operatia chirurgicala” si este salvat!
Apoi dispare, exact asa cum si aparuse… Ramane grupul de oameni naucit de emotia intamplarii!
Concluzia echipei: “Ne-am aflat la locul potrivit in momentul potrivit, pt a salva o viata”
Recunosc ca daca momentul nu era filmat , nimeni nu i-ar fi crezut, pt ca orice animal salbatic ranit nu se apropie de oameni si nu este atat de linistit pe timpul interventiei, plus ca mai si colaboreaza la indicatiile omului pt a se aseza in pozitia cea mai buna, fata de “doctor” (la un moment dat “doctorul” ii face semn sa se intoarca prin rasucire spre el pentru a putea vedea mai bine aripioara).

2 Responsesto “Salvarea unui delfin”

  1. calina says:

    :)…
    Si eu care aveam emotii ca a trecut neobservat momentul :P.
    Frumos relatat: ” “Ne-am aflat la locul potrivit in momentul potrivit, pt a salva o …”

  2. Calina- “momentul” a fost observat de 2,5 milioane de ori de o lună de când a fost pus pe YouTube. Mă întreb oare câţi delfini or fi sfârşit ca acesta? Probabil că el a fost “alesul” şi s-a întors fericit la delfina lui. 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: