search
top


Bucureştiul prin alţi ochi

16 Responsesto “Bucureştiul prin alţi ochi”

  1. CristinaC says:

    Foarte frumos! Chiar mi-a cazut bine sa vad acest film!

    Va urez un weekend frumos si ne-friguros!
    La noi sunt -23… si eu plec duminica la +28… abia astetp!

  2. CristinaC- apar zorii primăverii la noi. Acuş-acuş e 1 Martie. Să te distrezi la +28

  3. Odille says:

    Cristina, plecati la timp.
    Eu nu ma mai uit la buletinul meteo, insa o amica mi-a spus ca Duminica s-ar putea sa coborim la minus 40!

    Sa aveti o minune de vacanta!

  4. Odille says:

    ODLM, Multumesc pt acest filmulet. Foarte interesant!

    Adevarul este ca ma intrebam de ce stau strainii in Bucuresti.

    Doresc ca Bucurestiul, pe care-l iubesc din toata inima, sa fie asa cum il vad ochii sufletului meu.

  5. CristinaC says:

    Va multumesc pentru urari!
    Da Odille si eu am auzit. Sper sa poată pleca avionul…..Dis de dimineata va fi probabil ger năprasnic.
    Omule…pe aici cred ca nu ajunge primăvara prea curând…..

    Happy Valentine’s tuturor!

  6. Odille says:

    ODLM,

    Filmuletul mi-a facut placere, dar mi-a pus si semne de intrebare. Cum de acesti straini se simt asa de in siguranta in Bucuresti, in timp ce eu, pe an ce trece, ma simt din ce in ce mai vulnerabila, chiar si in centrul Bucurestiului, oras pe care-l consider al meu?

    Cred ca am gasit raspunsul. De ce nu stii nu are cum sa-ti fie frica.

  7. Odille- unii dintre ei stau de 7-8 ani în România. Costul vieţii este mai mic la noi, iar unii sunt cu spirit aventurier, alţii cu dorinţa de a vedea şi altceva faţă de cum au fost obişnuiţi, poate au avut şi noroc să nu fie tâlhăriţi…
    Nu-i condamn pentru ceea ce simt ei.

  8. Odille says:

    ODLM,

    Nicio clipa nu-i condamn. Doresc sa-I vad pe cei veniti in Romania ca se simt bine pt ca vreau sa fiu mindra de tara mea. Ceea ce am vrut sa spun este faptul ca ei au un sentiment de siguranta fals.

  9. Odille says:

    Nu vreau sa scriu un comentariu lung, insa voi da citeva exemple:

    -In orice oras din America de Nord, cind aterizezi pe aeroport, iei un taxi fara grija ca vei fi furat. In Bucuresti nu voi lua niciodata un taxi de la aeroport. Trebuie sa fac aranjamente cu taximetristi pe care ii cunosc, cu rude, sau prieteni.

    Cunostinte din Toronto, dar care nu sunt bucuresteni, mi-au povestit ce sume enorme au platit unor taximetristi ca sa-I duca la gara de la aeroport.

  10. Odille says:

    – In 2014, imediat dupa Craciun, cind incepuse gerul mare in Romania, o cunostinta din Toronto a mers cu un tren timp de 5 ore, plecind din Bucuresti, si nu era niciun pic de caldura in tren.

  11. Odille says:

    – Intr-o Duminica de vara, dimineata, m-am dus cu o amica in Herastrau. Iubesc acest parc. In loc sa stam de vorba la o cafea, ne-am gindit ca ar fi grozav sa stam pe o banca si sa vorbim. Era o dimineata splendida.

    Era devreme si nu erau multe personae. Ne-am asezat pe o banca aproape de intrare, pt siguranta.

    Nu au trecut 10 minute si am fost inconjurate de un grup de cersetori. Nu am stiut cum sa ne luam posetele si sa parasim parcul.

    Pt mine aceste fapte reprezinta agresiune si imi dau un sentiment de nesiguranta. Cind esti nesigur nu-ti mai tihnesc, nici ziua si nici vacanta.

    As putea continua cu multe alte exemple.

  12. Odille- La Otopeni nu li se dă voie altor taximetre să intre decât cele cu acreditare. Ceea ce povesteşti tu se întâmpla odată de mult. La Gara de Nord, sunt afişe mari care te îndrumă să nu iei taxiuri decât de la ieşirea pe la coloane, singurele acreditate a lua pasageri.
    S-au mai schimbat lucrurile.
    Cerşetorii în schimb, sunt toleraţi pentru că degeaba îi dau afară pe uşă. Ei intră pe geam. Şi sunt foarte puţini care acceptă să fie îngrijiţi de Fundaţii. Se simt mai bine vagabondând, cerşind, furând, drogându-se.

  13. Odille- să ştii că există un tren foarte comod care face naveta Gara de Nord- Otopeni şi retur . Parcă la fiecare oră pleacă. Dacă vrei, mă interesez pentru cunoştinţele tale care nu sunt bucureşteni. Doar torontoni 🙂

  14. Odille says:

    ODLM,

    As aprecia mult daca mi-ai spune cum sa caut pe Internet informatii despre acest tren. Am cunostinte in Toronto, care sunt din Cluj si de obicei zboara prin Budapesta. Ultima oara, insa, au ales ruta Bucuresti, si au fost jumuliti de taximetristul de la Otopeni, incit la gara au ajuns ca puisorii din magazinele alimentare.

    Eu trebuie sa iau taxi, adica doua, pt bagajele cu rochite, pantofiori, pijamalute cu catelusi, inimioare sau pisicute. 🙂

    Nu am incredere deloc in taxiurile de la Otopeni. In Bucuresti, iau numai taxiuri de la citeva firme. Am facut, insa, greseala sa iau un taxi de la o firma, ceva cu “G” sau “C”, si cind a pornit masina, se schimba totalul cu asa o viteza, incit am coborit rapid.

    Pe drumul de la Otopeni spre centru nu pot sa cobor din taxi cu toate rochitele in drum. 🙂

  15. Odille- informaţii despre trenurile spre Henry Coandă Otopeni le găseşti aici: http://www.cfrcalatori.ro/1268
    Costul biletului pentru o persoană este de cca 8-9 lei.
    Totuşi, cred că trenul este cam mic pentru bagajele tale 🙂

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: