search
top


Schimb de tură

14 Responsesto “Schimb de tură”

 1. Odille says:

  ODLM, Cristina,

  Simbata am plecat si noi in expeditia cumparaturilor pt Paste.

  – La un magazin de delicatese rominesc, desi am ajuns la 10 minute de la deschidere, magazinul era plin cu romini. Si nu era Pastele nostru! 🙂 Toata lumea era vesela si agitata. Dispareau cozonacii si prajiturile cu o viteza ametitoare.

  -Apoi a urmat un magazin grecesc, care nu era intr-o zona greceasca. In parcare erau camioane ca niste cisterne mari cu lapte, pline cu miei. Comenzile se facusera cu zile in urma. 🙂

  Cumparau grecii zeci de saci cu carbuni ca sa se asorteze cu mielutii, dar si pt ca se stie cit de “sanatosi” sunt carbunii la gratar!

  Eu am cumparat un borcan cu dulceata pt ca numai ei au acest model delicios. 🙂

  Anul acesta vom papa orice, dar nu miel, pt ca am primit un mesaj pe Internet cu un mielut asa de scumpel, incit nu pot sa-mi imaginez ca l-as papa. 🙂 Nici chiar daca ar fi din Noua Zeelanda!

  – A urmat un mare magazin italienesc, tot de papica. Era o forfota cum ii sta bine unei zile premergatoare sarbatorilor.

  Un italian in virsta, micut de inaltime si slabut, cara o punga transparenta din plastic, plina cu o bucata mare de miel, jumatate din inaltimea domnului in virsta. 🙂 Ca o furnicuta. 🙂

  Lectia de viata pe care am invatat-o a fost:

  – Spiritualitatea ca Spiritualitatea, papica sa fie! 🙂 🙂

 2. Odille- cea mai bună este carnea de ied. Nu miroase a oaie şi rudele lor trăiesc în pădure şi sunt vânate de 7.500 de ani plus TVA.
  De Paşte trebuie să luaţi ieduţ şi să se uite la dulceaţa din casă, if you know what I mean.
  Mâine mergem şi noi să alegem iedul. Eu stau în maşină şi dau muzica tare-tare. În Peleolitic, m-aş fi dus în fundul peşterii.

 3. Odille says:

  Dupa ce am vazut acest clip nu cred ca ma voi mai plinge vreodata ca job-ul ma streseaza! 🙂

 4. Odille says:

  ODLM,

  “Odille- cea mai bună este carnea de ied. Nu miroase a oaie şi rudele lor trăiesc în pădure şi sunt vânate de 7.500 de ani plus TVA.”

  Poate asta era si morala povestii “Capra cu Trei iezi” si noi nu am stiut? 🙂

  ODLM, Sper ca nu vorbesti despre “Bambi”, puiul de caprioara?

 5. Odille- Vorbesc despre mama lui Bambi

 6. Odille says:

  ODLM,

  “Mâine mergem şi noi să alegem iedul. Eu stau în maşină şi dau muzica tare-tare. În Peleolitic, m-aş fi dus în fundul peşterii.”

  Asa se explica de ce se gasesc in pesteri multe picturi sau scrijelituri cu animaluteze. Artistii nu vroiau sa pape mielutz. 🙂 🙂

 7. Odille says:

  Ma uit la TB cu mare tristete. Este ca bietele foci, balene, delfini, care isi pierd complet simtul de orientare si mor pe plaja. Ceva i s-a intimplat!

 8. CristinaC says:

  Dragilor, banuiesc ca sunteti in toiul pregatirilor de pasti…Ce bine ar fi daca s-ar sarbatori impreuna si biserica ortodoxa nu ar fi incapatanata…. de fapt este prima duminica dupa luna plina dupa equinoxiul de primavara… Devine complicat cand ai mame ortodoxe, si copii catolici… noi proabil ne incadram la budisti… dupa cum ne cresc burticile in ultima vrme (vezi statui cu Buda)

  Am hotarat sa evit de acum incolo toate lucrurile care ma ingrasa: cantarul, oglinda si fotografiile… dupa cum spunea o cunostinta de a mea.

  Odille cea mai buna veste pe care mi-ai dat-o a fost temperatura de vineri…. sper sa nu ne minta!

 9. Odille- arta rupestră era un fel de graffiti executat noaptea de copiii obraznici ai peşteriaşilor. În loc să deseneze o fată frumoasă cu ochii gri-bleu, ei împânzeau peştera cu bivoli la arat. Sensibilitatea a apărut peste câteva sute de generaţii, ca s-o parafrazez pe o scumpete.

 10. Odille- Marinaru’ şi-a pierdut busola, rechinii îi dau târcoale şi va fi dat pe goarnă. A avut mereu străchinile pline cu sămânţă de scandal şi a hrănit toate ploşniţele sistemului. Ceva i se va întâmpla.

 11. CristinaC- suntem în toiul pregătirilor. Eu spun că ambele biserici sunt încăpăţânate. Paşte fericit mămicilor ortodoxe şi copiilor catolici.

 12. Odille says:

  Cristina, ODLM,

  Cu un umor cu “aroma” de pelin se poate urmari concurenta dintre preoti/calugari, catolici si ortodocsi greci, la Mormintul Sfint. Fiecare parca ar detine controlul total asupra intregii cunoasteri a Universului.

  Evanghelistii sunt convinsi ca numai ei merg in Rai. 🙂

  A cadea de accord ar insemna pt fiecare tabara, pierderea controlului absolut, lucru de neconceput pt ei.

  O zi frumoasa si pregatiri cu spor!

 13. Odille says:

  ODLM,

  “În loc să deseneze o fată frumoasă cu ochii gri-bleu,”

  Culoarea se schimba si capata diferite nuante, albastru-cicoare, albastru metallic, albastru-viorea, in functie de emotii, sentimente, de culoarea rochitei. 🙂 Neutrul Gri-bleu apare in bataia undelor radar. 🙂

 14. Odille- culoarea se poate schimba, dar semnificaţia privirii este săgeată atunci când calci strâmb.
  Sărbători de dragoste pline, tuturor celor care ne citesc.

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: