search
top


O nouă vieți

Când vorbești ceva interesant cu pisica, te ascultă până nu mai înțelege nici ea ce spui.
Eventual părăsește incinta. Normal!
Sunt principii de viață transpuse în cea de toate zilelele. Cu excepția nopților. Stai îmbrățișat, calmul se instalează ca și cum nu v-ați bosumflat acum câteva clipe, găsiți un subiect de conversație despre care, dacă știai că va fumega, alegeai mai bine să faci poale-n brâu de pe net. Disputa escaladează până aproape de casa scării, dar nu pleci la o bere cu băieții fără ea. E și ea om…
Întorși acasă, vă regăsiți captivi ca și cum mâine dis nu trebuie să fiți la birou. Încă o zi din pacea de început vă așteaptă.

7 Responsesto “O nouă vieți”

 1. Viorela says:

  Mos Craciun a sosit! Este o seara de Ajun de Craciun ca din cartile de povesti. Ninge, o zapada pufoasa imbraca totul, magazinele sunt inchise, liniste deplina, se aud numai clopoteii de la sania lui Mos Craciun.

  Craciun Fericit!

 2. Viorela says:

  ODLM,

  🙂 O alta parere.

  Pentru mine jocul de-a bosumflarea repetata urmata de impacari, pe scara, sub scara, in capul scarii, ar fi ca si cum as fi obligata sa port vesta de salvare toata viata pt o excursie fara de sfirsit intr-o barca pe rapids canadiene.

  Niciodata nu as fi sigura ca nu as face o baie ca gheata sau ca nu m-as “infrupta” cu ceva apa direct in plamini.

  Bosumflarea, daca are un motiv serios se aduna in vraf si cu incetul, ce a fost este rontzait pina ramine nimic.

  Senzatiile dure nu sunt pt mine, poate ca sunt pt firi mai tari. Eu infloresc intr-un mediu delicat, cu dragoste care se acumuleaza cu timpul, cu pace.

  Cam asa: 🙂

  Horshoe canyon in the Canadian Rockies

  https://www.youtube.com/watch?v=l1vS9Z5L_9s

 3. Viorela- în viață, trebuie să avem și alternative cu cuburi de gheață, altfel, numai cu pandișpan și turtă dulce ne însiropăm într-atât încât numai albinele mai trag la noi, deși mi-e dor câteodată de câte o înțepătură de viespe.
  Am cunoscut un cuplu de români care se iubeau ca sarea-n bucate și s-or mai iubi și azi dacă monoglutamatul de sodiu n-ar fi atât de dăunător.
  Crăciun fericit!

 4. Viorela says:

  Este asa de placut sa vezi barbati mergind seriosi pe strada purtind niste fesuri rosii cu imitatie de blanita alba (ca Mos Craciun) si la fes sunt prinse doua cornite (antlers) ca cele ale renilor care trag sania lui Mos Craciun. La fel si masinile ornate cu antlers. Cit ai fi de obosit dupa atita agitatie si munca, este imposibil sa nu re-intri in spiritul Craciunului.

  Sarbatoare, pregatiri, vocalize, musafiri, copilasi, tot felul de bunatati. Craciunul inseamna 12 zile de sarbatoare, Boboteaza fiind ultima zi.

  “The traditional Christian celebration of Christmas is exactly the opposite. The season of Advent begins on the fourth Sunday before Christmas, and for nearly a month Christians await the coming of Christ in a spirit of expectation, singing hymns of longing. Then, on December 25, Christmas Day itself ushers in 12 days of celebration, ending only on January 6 with the feast of the Epiphany.”

  ODLM, Putem discuta Formula Fericirii, sunt convinsa ca este diferita de la om la om. Important, insa, sa ne amintim ca sufletul are o memorie mai grozava decit cea a computerului. Sufletul nu are un garbage bin, unde sa arunci cuvintele care au ranit, nu exista nicio metoda de a le sterge, desi, de multe ori am dori asa de mult sa nu ne fi fost spuse.
  P.S. Monosodium glutamate este foarte periculos, dar nu poarta vina in acest domeniu. Probabil ca unul dintre parteneri considera ca inca nu-si gasise partenera ideala, era inca in cautare.

 5. Viorela- și la noi mulți bărbați poartă coarne, mai mari sau mai mici, în funcție de frumusețea pe care o dețin acasă. Este un panaceu universal, care nu rezolvă însă neîncrederea.
  Cuvintele, odată spuse, sunt fie petale, fie bolovani, dar să întorci capul nu este cuvânt, este ca și cum ți s-ar zbate ochiul și-i faci trei cruci mici ca să nu se întâmple. Este un sobor de draci care coordonează mișcările.

 6. CristinaC says:

  Dragilor,Sper sa fi avut o sărbătoare minunata lansată toți cei dragi.

 7. CristinaC- speranța ta s-a adeverit, dar nu au fost chiar toți cei dragi. Banca de rezerve este plină.

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: