search
top


Mașa Stopnik

Mașa este născută o învingătoare. Are o voce de negresă albă, timbrul, e drept, nu pe aceleași coordonate joase, dar consistența înaltelor naște această impresie. Are stil, aspect artistic incontestabil, prestanță princiară. Distinsă nu atât prin impactul pe care silueta impecabilă ni-l creează, cât prin componentele care o alcătuiesc ca făptură: ochi de nu-mă-uita, pielea Fram, fruntea cât zidul chinezesc, părul un zulufat de Rușchița, năsucul în vântul verii, buzele capricioase, gropițe activate involuntar, mintea de panteră care calculează 20 de pași în avans. Când i-au ieșit tartinele arămii, vocea de izbândă i se aude din bucătărie până în sufrageria vecină. Evident, nu la același etaj și bloc. Sau poate s-a fript la mână? La 19 ani, să ai asemenea impact și voință, mă depășește. Definitely, fetele se activează mult mai rapid decât evoluția o cere.
Nu-i de colea!
Drept noră, soacra mare va avea inabilități lingvistice, emoționale și locomotorii. Mașa va rândui băieții ca pe frigărui, până a-și alege ceva potrivit statutului ei de răzbătătoare. N-aș vrea să am vârsta ei. M-ar prefera pe mine, iar eu nu m-aș descurca decât mult mai târziu, când modestia mă va învălui cu acele ei de juxtapunere la punct. Ca acum…

3 Responsesto “Mașa Stopnik”

 1. CristinaC says:

  Ce frumos ai scris!

  Am urmarit toate postarile dar am fost cam mlt plecata si …
  Cum e toata lumea pe aici pe blog?

  Viorela a venit in sfarsit vara si la noi.

  Un weekend de vis va doresc!

 2. CristinaC modestia mea stă într-un colț și ascultă. Dacă aude că mă laud singur a zis că mă lasă să scriu numai aberații și să mă fac de păpădie amară.
  Oare ai fost și pe meleaguri brașovene?

 3. CristinaC says:

  Am fost la Brasov doua saptamani si mi-a placut foarte mult.

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: