search
top


Anderson & Brenda

Aceasta este samba de Gafieira, un dans de parteneriat, regăsindu-se și între țări precum NATO, iar așa cum se întâmplă și între perechile de dansatori, repeziciunea pașilor duce uneori și la călcări pe bombee, la solicitări de contribuții și bugete sporite.
Este un dans în limba braziliană, întâmplându-se mai ales în cabaretele din Rio și Sao Paulo, unde grația, ritmul și talentul, sălășuiesc nestingherite până-n ziua când i-or năpădi manelele. Această sambă nu le-ar fi ieșit dacă el n-ar fi avut sacoul deschis atât la culoare cât și la nasturi, iar ea, rochia deschisă cu acces facil și amenințătoare ca o grenadă găsită de un câine curios de după cel de-al II-lea Război Mondial.
Amândoi sunt în ritm, se percep a fi o pereche potrivită și sper că sunt căsătoriți, în caz contrar, bănuitorul ei soț i-ar impune să danseze numai cazacioc. El frumușel, ea o sexy femeie care desfășurată, tot în 3D s-ar defini, este normal să iște niște. Atâta grație i-ar ajunge cât pentru două generații de soți. Un gest banal, cum ar fi ea îndreptându-se spre frigider pentru o bere rece necesară lui, cel tolănit pe canapea la fotbal, iar ea, cu mâinile ocupate, ar închide frigiderul cu fundul, acest gest este tsunami în căsnicie, ascultați-mă pe mine, care nu beau bere!
Noi, publicul, vă rugăm să nu bănuiți nimic înafara unei colegialități evidente, mai ales când ea îl sărută subliminal pe niște buze. Vorbesc din câmpul de vedere al soțului. Gelozia nu-și află sălașul pe ringul de dans, ci doar acasă, când ușa de alcov poate fi trântită cu nădejde și închisă cu cheie de 22, o cheie a solitudinii de două săptămâni, auto-impusă. Anderson are cele mai nevinovate gesturi, pentru că de aceea este făcut bărbat: să mintă…

Clipul este turnat cu telefonul. Păcat că pentru asemenea pereche nu s-a găsit o cameră HD și-un microfon care să le surprindă muzica și șoaptele ademenitoare.

Definitoriu pentru românii amărășteni: “Ionel și Maricica s-au dus în pădure să culeagă narcise și pentru că era prea multă lume, chiar asta au făcut”. Am citat din colecția de bancuri bulevardiere ale căror opinii nu le împărtășesc pentru că se râde.

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: