search
top


Dan Balan – Allegro Ventigo (feat. Matteo)

Probabil că ați auzit-o la radio, în mașină, în garaj, în taxiu, la mall. Eu am auzit-o pe stradă, la un grup de fete care deținea în codevălmășie o boxă bluetooth wireless, mare cât o valiză de cală, încărcată pe un peridoc care gemea în ritm cu fetele.
Abia acasă, după ce le-am întrebat cum îl cheamă pe solist, l-am găsit pe YouTube cu tot cu fetele cu care dansează pe plajă. Este Dan Bălan, creatorul dragostei din tei, unde te urci și faci un ceai și-o miere. Trebuie să amintim că este foarte talentat și un bun creator de șlagăre. Dansează cu tot corpul, dar mă uit la figura lui care-mi amintește de un rus de stepă. Fața dispune de unghiuri la 90 de grade și o privire de ochi mici, tipică unui rus căruia nu-i dai vodcă pe îndestulatelea.
Slagărul se dansează în draci în cluburi pentru că acolo se bea șampanie de 25.000 Euro sticla, față de vechile discoteci unde aveai voie să guști un decoct de aloe vera cu coada șoricelului (ca să nu zic a calului) de cel mult o rublă stacana.
De la primele acorduri, am recunoscut limba moldovenească arhaică pe care o foloseau strămoșii lui Stratan când se băteau la beție. Bluzele deșirate până la sutien și fustițele Lambada sunt piesa forte a ansamblului.
Vă invit pe ringul de dans. Eu n-o să fiu acasă câteva zile, plec pe Litoral pentru un dans pe scoici măcinate de vremi cu milioane de ani în spate. Sper că nu sunt expirate. Și nici eu…

5 Responsesto “Dan Balan – Allegro Ventigo (feat. Matteo)”

 1. simf says:

  danseaza intr-un mare fel, asa e. si canta slagaros melodii ce te bantuie intreaga zi. chiar daca nu intra in sfera preferintelor mele, n-am cum sa nu apreciez modul in care se reinventeaza. (vacanta placuta)

 2. Simf- “nu intră în sfera preferințelor mele”. Ca moacă, sau ca gen muzical? S-a reinventat. Și-a dat cu parabeni. Sunt cei care atrag mândrele moldovence: paraii.

 3. Crisa says:

  Melodia are ritm ..te invită la dans 🙂
  Haha…scoicile de mare nu sunt niciodată expirate 🙂 ..prin urmare ..nici tu 🙂
  so…marea te așteaptă la ea 😉

 4. Crisa- Și eu pe scoici am ritm, mai ales când nu sunt pisate îndeajuns. Prefer să mă aștepte una mai micuțî.

 5. simf says:

  ca gen muzical. in rest oricum nu conteaza.

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: