search
top


Numa Numa 2

Uganda, țara visurilor negri. O “Dragoste în Tei” trăită dansant într-o țară născută chiar pe linia Ecuatorului, unde uneori, este puțin mai frig decât la București, atunci când mergem noi la Mall. Din cauza încălzirii globale, încet-încet vom deveni și noi de culoare prin cotele impuse de UE pentru imigranții de altă culoare.
Acești copii sunt născuți pentru dans și-i moștenesc pe părinții lor care au dansat același stil la vremea lor. Fiecare celulă corporativă are orânduirea sa în a mișca componentele. Fără grație, doar ritm sacadat împrejurul focului de vreascuri. Spiritele îmbufnate sunt alungate mai către un nord spre care tind și stăpânii lor. Prima dată vin fotbaliștii, apoi muzicienii, ca mai apoi să vină și toate rudele celor 12 frați pentru 12 mirese albe și 12 mirese negre.

Fetița de la minutul 1:59 va deveni Miss Uganda în zilele următoare și se va căsători cu vreun dințos din grupul care stârnește drăcește colbul iscat după ploaia de acum 10 ani.

Este uluitor câtă savoare se citește pe mutrițele lor de numa-numa. Dan Bălan știe să pactizeze fantastic de bine cu ugandezii. Oare cum a ajuns el tocmai acolo când putea să danseze și cu doljenii care-s la fel de talentați cu hăulitele lor? Știu, hăulita este de la Gorj, dar sunt vecini, iar hăulitele li se amestecă peste codrii de huilă: ” băi Mărine, tu hăuliși mă?” “Nu frățâne, lupoaica me. Mă proptii la zaibăr și nu-i plăcu”.

Scoaterea unor cuvinte din versul (“nu mă, nu mă iei”) din “Dragostea din tei” și transformarea lor în titlu calambur “Numă numă”, va deveni șlagăr internațional. Încă o dată, Dan Bălan iși croiește drum spre succes.

Clipul are viață dublă, ca și Statul.

2 Responsesto “Numa Numa 2”

  1. simf says:

    excelent 🙂 incepem bine week-end-ul 🙂
    simf´s last blog post ..Lumini și umbre

  2. Simf- “weekend-ul este făcut de chinezi. Durează prea puțin”: Cred c-a spus-o un actor celebru, dar acum filmează și mă roagă să revin peste câteva luni.
    Îmi plac dansatorii de nu mai pot, deși dracu’ nu-i așa de negru.
    Un weekend cald de bună voie.

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: