search
top


Chicadee- Ooh la la

Ooh la la, ce descâlcire de orgolii ambutisate de cu noaptea și puse în slujba prieteniei nețărmurite între cartiere! Aici, în acest dezlănțuit dans, o să vedeți ce face tinerețea din om.
Nebunia, zic eu, a început de pe vremea când șapte mirese au negociat cu șapte frați din filmul cu același număr. Câtă exuberanță i-a năimit pe cei 14 (plus aparținătorii) când au aflat că se îndrăgostiseră în după amiaza aceea, noi vom afla din secvențele de dans de pe scaun, pe masă, pe cotețul câinelui, pe prichici, pe capra de lemne, pe daiboji. După 65 de ani de la turnarea filmului, bucuria din inimi le dăinuiește și azi, dac-or mai trăi aceste bucurii puse cap la cap. Secvențele sunt rizibile și cu răsturnări atât de anticipative încât parcă au fost filmate când purecii se potcoveau cu 99 de ocale de fier și tot săreau până la nori tânguindu-se că încă sunt prea lejeri. Săruturile fetelor erau o atingere blajină pe obraz, sub amenințarea faptului că adevărații soți le așteaptă acasă cu niște zile fripte. Bărbații fac niște gesturi largi, avizându-și rivalii printr-un SMS că urmează un pumn prin văzduh. Gagurile puerile gen: un pretendent din brigada rivală încearcă să-i dea o scatoalcă unuia din cei 7 frati, acesta face o eschivă, iar pumnul dărâmă cîteva zeci de farfurii de lut ars de Horezu lor și-un burlan. Eu râdeam ca mâțele lui Creangă, tata și mama cunoșteau această fază de la Stan și Bran, Baiazid cu una din harem, Stalin cu Beria și atunci rămâneau serioși, bucuroși totuși că băiatul lor râdea luând viața în piept.

La vârsta mea, începusem să-mi pun întrebări cum de niște hodorogi mai au tragere la însurătoare și urcă fetele pe masă ca pe-un fulg de pernă. Urmărind în ziua de azi( mai precis, ieri) câteva secvențe, constat că băieții aveau 20-22 de ani și erau ca trași pe sfoară. Unele mirese erau chiar frumușele și meritau o bătaie. Între pretendenți…
Pe atunci, sărăcia mușca și pe la americani (la noi, și mai de mult) iar a avea o casă era un lux de Primăverii. O prefer pe a noastră de acum, când te mai poți baza pe un Pilonul II, un job de brancardier în construcții, spărgător de case dacă femeia este bogată și nu știe tenis cât tine.

Regret totuși salopeta de bumbac impecabil sugrumat pe talie, cu volănașe la gât, la piept, la glezne, trei puncte strategice legate cu șirete și funde, totuși anevoie de descotorosit complet de ele cât ar fi noaptea de lungă. Ia zi, dacă ai întâlni o nălucă ca aceasta pe coridor, nu ai visa la cai verzi pe pereți câțiva ani până te înfrupți din Pilonul II?

Revenind la zilele noastre, atmosfera din club este debordantă, băieții sunt vivaci ca mieii caprelor negre, fetele sunt frumoase ca solista, însă nu vreau să insist prea mult pentru că iar voi fi acuzat că țin cu ele.

Pur la bonne bouchee: ALIZEE- J’en Ai Marre

https://www.youtube.com/watch?v=xzTG_1Xun54&list=RDMMxzTG_1Xun54&start_radio=1

Pitch tipic franțuzesc Brigitte Bardot, France Gall, Jane Birkin.

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: