search
top


Viața de familie

Această reclamă de Lidl ia viața de familie de la începutul cuplului. Ușa se deschide în nas până a-i fi închisă-n nas. Trânta în glod, când ai pelerină galbenă, depinde cu cine te însoțești pe mai departe prin meandrele structurale ale realității casnice sau de câmp. Cunosc o parteneră căreia nu-i priește praful ca atare, darămite cel umed clisă în pustietatea în care, cea mai apropiată sursă de apă este căsuța cantonierului care o aduce cu cobilița între două trenuri. Locul propice pentru a face ochi dulci de tot, primul pas fără compas și o apropiere ancestrală, era pe vremuri ceaiul dansant numai acolo unde, localizat milimetric, nu erau babacii acasă( deși, numai ceai nu se bea alcoolo). Astăzi se numește “caterincă lată și mai lată” și aduce un spor de privire tulbure datorită noilor adjuvante de ceaiuri psihotropice impropice traiului în linie dreaptă.
În căsnicie, se presupune de multe ori că el gătește, și ea, venind de la fitness, antrenamente tenis, shopping îndelung, una mică cu fetele (un dezapanaj complet interzis băieților) găsește că atmosfera este cool și trebuie încinsă cu un LP “POEM” pe care-l rulează la platane o mâță ce nu se uită-n calendar. Versiunea originală a melodiei este interpretată de The Motans și Irina Rimes căreia îi aparțin versurile. Mie-mi place nespus această combinație, o rulez zilnic ca mâța cu platane și vă voi obișnui cu videoclipul original, la sfârșitul acestui post. El, parcă este chiar solistul trupei, dar ea, oare îmi amintește cineva unde a mai fost văzută această purtătoare de gropițe ca A2 de la Drajna încolo?
În această fază a vieții, pleci cu trenul undeva pe coclauri, fără hartă, fără compas, fără babaci restrictivi. Întâlnești o familie cu trei copii și-ți vine o poftă nebună să-ți faci și tu acasă vreo doi care să-ți sară în pat ca egretele, la 7 dimineață, să-ți smulgă perna și să-ți desperdelească fenetrele. Deja aveți o mașină de familie în care încap păpușile, ursulețul, hainele lor, trotineta, Lego-ul și atât! Restul bagajelor voastre au loc numai în torpedoul de mănuși, cândva suzete.
Frumoasă-i armonia de început, înțelegearea de mijloc și șoarecele și pisica când nu mai auzi și vezi bine.

2 Responsesto “Viața de familie”

  1. CristinaC says:

    Chiar îmi era dor sa te citesc!

  2. CristinaC- și mie…

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: