search
top


Dayanara Peralta

Dayanara este o micuță ecuadoriană care a devenit prea tânără pentru a fi născută acum 18 ani. Dar nu asta ne interesează, ci faptul că a participat la Miss Univers pentru adolescentine, titlu pe care și l-a însușit însutit (repetați cu voce tare în fața oglinzii și nu veți mai observa ridurile care se instalează confortabil, indiferent de sex). A fost numai una sută participante, fiecare cu atuurile ei, dar Dayanara le-a întrunit pe toate.
Mi-e tare milă de obezelul acela cât patru palmieri la un loc, căruia nu-i trebuie decât un picuț de atenție pentru a se îmbujora și a visa că va fi prințul pe un elefant alb. Nu pot înțelege ce hârtie i-a dat celei care merge într-un picior de bucurie, dar nu poate fi decât un contract pentru o casă la munte cu camere separate: ea la etaj și el la mama lui acasă.
În pauzele între filmări, cu siguranță că ea folosește Lakalut White and Repair, prea sunt albi în comparație cu rujul buburuză. Nici când m-am născut, eu nu-i aveam așa albi and repair, dar generațiile se schimbă și cine știe ce culoare s-o mai purta. Albul acesta totuși îmi place, deși lenjeria de pat albă îmi inspiră platitudine, nu longitudine.

Acum, că o cunoașteți, să ne întristăm împreună pentru faptul că o tânără este părăsită în piața unde izvorăște o fântână arteziană. El, cocoșat de griji, îi cere desprietenia pentru că s-a săturat să tot vină acasă de 5 ani și să nu găsească decât aceleași figuri: ea și fetița lor. Dacă mamă-sa i-a devenit indiferentă, putea să se apropie de fată și s-o îmbrățișeze la plecare, nu să dea din cap ca și cum se desparte de mecanicul de locomotivă.

Pentru că tot suntem triști, astăzi citesc că niște Comisari ai Protecției Consumatorului au confiscat 57.000 de litri de apă minerală pentru faptul că sticlele erau ținute în soare, iar microbii, făcând baie în ape termale, crescuseră nemaivăzut de mult și se vedeau. Comisarii au împărțit sticlele la toate filialele lor din țară și și-au asigurat hidratarea pe anul acesta. Ne-au protejat.
Am cumpărat un aparat de făcut apă carbogazoasă (sifon) care are niște butelii cu codoi. După ce am terminat buteliile cu dioxid de carbon, am fost să le schimb cu unele pline. Nu aveau. M-am întors după o săptămână. Nu aveau. M-am dus 4 luni la rând. Nimic. I-am reclamat la Protecția Consumatorului (PC). Primesc răspuns după 15 zile că au nevoie de-o dovadă. Am golit un raft în garaj și le-am trimis o fotografie cu el. Doamna mi-a telefonat supărată că i-am trimis poza pe telefonul de serviciu. Poza nu se ia în considerare. Îi trebuie o dovadă scrisă din partea magazinului. Am obținut-o? Că ăia sunt proști să-și dea cu tesla…
Parcă vorbeam cu Protecția Comerciantului. Au confiscat apa nocivă, în loc să confiște toate E-urile din produse și să le dea la Gazeta de Perete a filialelor.

Leave a Reply

CommentLuv badge

top
%d bloggers like this: